Veteranerna räckte inte riktigt till

Tidig söndagmorgon ­ – halv sex – är väl inte den ultimata tiden att spela fotboll för +35-herrar. Men så låg programmet i år för Team Sportia cup och det är lika för alla spelare i de åtta deltagande lagen. KIK var enda förening som kom med två lag och med tanke på det får insatsen betecknas som ok. Meningen var att vi skulle ha åtta tillgängliga utespelare i båda lagen, men ryggskott och skador gjorde att vi fick gå runt på sex lirare under i stort sett hela turneringen.

Lag 1 började mot ett ovanligt starkt Visby AIK och efter ett par missade chanser i inledningen kunde VAIK ta ledningen efter en kvick spelvändning. Några minuter senare gick Tages knä sönder (troligen ledbandet) och spelet blåstes inte av förrän en minut senare då stadsgubbsen hade gjort ytterligare ett mål på ett decimerat KIK. Av bara farten kom sedan ett tredje VAIK-mål, innan Kappelshamns gubbar vaknade och kunde reducera två gånger. Närmare än så kom vi aldrig. I nästa match mot cupfavoriterna FG 86 spelade KIK riktigt bra och det var länge mållöst. En frispark slagen från två meter bättre vinkel än där förseelsen inträffade sänkte dock de våra . När de grönsvarta sedan flyttade fram positionerna för kvittering passade de duktiga motståndarna på att döda matchen med 2-0. Avslutningen mot Dalhem blev ingen höjdare – ett lite omotiverat gäng brände några chanser och slarvade bakåt en gång och det gav en förlust med 0-1.

Lag 2 inledde lite tamt mot VSB, men täppte till bra bakåt så 0-0 var ett logiskt slutresultat. Mot starka Hansa/Hoburg var det mer krut i avslutningarna och KIK-spelarna visade kamp. Det gav utdelning och Kappelshamn hade – efter två mycket fina avslutningar av Kjelle och Ola – en tvåmålsledning till knappt fyra minuter före matchslut. Då medförde en makeringsmiss en hansareducering. De grönsvarta blev lite skärrade och släppte onödigt in ett mål till i slutminuten, 2-2 och lite antiklimax. Finalchansen var därmed borta och avslutningen mot Fårösund blev en avslagen historia som slutade 0-0. KIK-tvåan ska dock gratuleras till att ha genomfört denna cup utan att förlora!

Genomgående bäste spelare i Kappelshamns båda lag var inomhusdebuterande veteranmålvakten i lag 2 Fredrik Liljegren. Inte helt oväntat vanns sedan finalen av FG över Hansa/Hoburg.

Lag 1

MV Ronny Hägbom  –  backar: Håkan Sandström, Conny Östergren ©, Pablo Valenzuela  –  anfallare: Tage Söderdahl (medverkade endast i match 1), Danne Stenström, Kalle Boberg, Berra Sandström

Matchreslutat och målgörare

• Visby AIK 2-3 (mål Conny och Håkan)
  • FG 86 0-2
  • Dalhems IF 0-1

Lag 2

MV Fredrik Liljegren – backar:  Ola Larsson ©, Mattias Andersson , Jörgen Pettersson  – anfallare: Kjell Engström, Anders Sjögren,  Nils Ingelmark

Matchreslutat och målgörare

• VSB FF 0-0
  • IF Hansa/Hoburg 2-2 (mål Kjell och Ola)
  • Fårösunds GoIK 0-0

Matcherna spelades i Sävehallen med  matchtid 1 x 12 minuter.