Årets första skalp – seger över Levide

Så var DM-spelet igång och årets första skalp kan noteras. Vi skriver Kappelshamns IK-Levide IF 2-1 (2-0). Det var dessutom en fullt rättvis seger så vi har ingenting att be om ursäkt för. Med en ny spelmodell gick vi in för att i första hand stänga till hemåt och trycka ut Levide på kanterna vilket lyckades exemplariskt.

När vi dessutom får tryck i kontringsspelet blir det darrigt i motståndarförsvaret vilket bland annat resulterar i vårt andra mål, där Adam stressar målvakten till att tappa bollen. Waktis kan sedan promenera in med bollen i tomt mål. Dessförinnan har Mattias B givit oss ledningen på nick efter hörna. Skönt att se att vi för en gång skull kan vara effektiva framåt på fasta situationer vilket var precis tvärtom under föregående säsong. I den bemärkelsen att då var det  motståndarna som brukade göra mål på hörna mot oss. Helt fläckfritt kommer vi inte undan på fasta situationer utan Levide får reducera på en välplacerad frispark.  Men även om de försöker ta tag i spelet efter reduceringen håller vi dem på avstånd. Förutom målet har Levide två bra chanser, men i övrigt bara några halvdana försök. Det blir mest inlägg från kanten, eftersom det var tunt med folk i boxen framför mål kunde Joppe hålla rent med ackuratess i sin utomhusdebut.

Slutbetyg MVG

Kappelshamn skapar däremot en handfull bra lägen vilket kunde ha resulterat i åtminstone ett par mål till, men vi ska inte begära hundraprocentig effektivitet. Taktiskt är det en bra genomförd match där manskapet är ordentligt med i matchen redan från början. Alla får godkänt med ett extra plus för Waktel som springer sönder Levide och får dem till många defensiva misstag samt även Nanne som vinner mycket i luften från sin mittfältsposition. Slutbetyg för laget: MVG

DM söndag 28 mars 2010 kl 12.00 Rävhagens Konstgräs
Domare Magnus Jonsson assisterande Johan Waktell o Anders Nyström
Kappelshamns IK-Levide IF 2-1(2-0)

MV Josip Udovic – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson ©, VB Erik Frändfors – HMF Fredrik Bäck, MMF Adam Waktel, CMF Joakim Nanneson, MMF Marcus Broberg, VMF David Söderberg  – TF Johan Steen – Avb Mattias Andersson, Patrik Westerlund, Kristoffer Hedlund.

Målen 1-0 24 Mattias ( David) 24; 2-0 29 Adam, 2-1 73
Byten 32 PW in JS ut, 65 KH in FB ut, 69 MA in EF ut, 75 JS in DS ut ut, 80 EF in JN ut.

Lars Grundemark

Kommentarer ej möjligt!