KIK malde ner Gute

Laget med tränaren Tage Söderdahl och lagledaren Lars Grundemark

Gute har ett ungt lag med framtiden framför sig men har inget motvapen att sätta till när det börjar gå grus i deras maskineri. De första tio minuterna i andra halvlek är på sätt och vis matchavgörande. Under de minuterna har Gute börjat jobba sig in i matchen igen och får ett visst spelövertag.  Men när Limpan sätter sitt och KIK:s tredje mål en kvart in på andra halvlek går luften ur motståndarna och Patrik kan definitivt sätta spiken i locket med sitt 4-0-mål på en perfekt genomskärare från dagens ”kung”, Limparski. Patrik kan göra ytterligare ett mål, men stackars ”Oturs-Patrik” blev inblandad  i århundradets målmiss. Först blir han frispelad och rundar målvakten på ett exemplariskt sätt och promenerar in med bollen mot tomt mål. Två decimeter från mållinjen ska han bara göra den sista finputsen och peta bollen över mållinjen men vad händer? Bollen studsar upp på en grästova i backen varpå en Gutespelare hinner få en fot emellan och rädda bollen via stolpen. Vi som var åsyna vittne trodde för en stund inte våra ögon.

Nu förstår ni bättre varför Patrik kallas just ”Oturs-Patrik”! Ska någon nämnas? Självklart! ALLA ska ha beröm. Rille är säkerheten själv mellan stolparna. Backlinjen hålls föredömligt ihop av det nya mittlåset, Danne B och Mats. Ytterbackar är Pablo och Kristoffer H som båda gör en helgjuten insats. På mittfältet är det Jack och David som far omkring på kanterna och är orosmoment för motståndarna. Macke och Håkan är fullödiga speldirigenter på mitten och stänger yta samtidigt som de också är framspelare. Framåt är Limpan ständigt på hugget och springer sönder motståndarförsvaret. Mattias A tar hand om lufttrafiken och banar väg för omgivningen. Från avbytarbänken kommer sedan Martin in på ytterbacken och gör en berömvärd insats och Patrik byter av med kedjefolket och hinner visa bra takter med både djupledslöpningar och bollmottagning/fördelning. Kan vi bibehålla denna arbetsmoral under resten av säsongen så blir vi definitivt svårstoppade framöver. Nu har vi visat de andra lagen att vi blir att räkna med och antagligen är det vi själva som kommer att bli det största hindret om vi inte tar detta på allvar. Nu tar vi Vänge på torsdag av bara farten!

Div V lördag 15 maj Kappelshamns IK – FC Gute B 4 -0(2-0)

Snäckersvallen, kl. 13.00. Publik: 30 Domare: Rolf Wahlgren

MV: Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Daniel Boman, MB Mats Pettersson, VB Kristoffer Hedlund – HMF Jack Eriksson, MMF Marcus Broberg, MMF Håkan Sandström, VMF David Söderberg – HF Mattias Andersson, VF Johan Lindberg – Avb Martin Sander, Patrik Westerlund

Målen 1-0 Johan (Marcus) 16, 2-0 Johan (frispark, Marcus) 36, 3-0 Johan (Pablo) 60, 4-0 Patrik (Johan) 62

Byten: 22 MS in KH ut, 30 KH in DS ut, 32 PW in JE ut, 46 DS in MA ut, 75 JE in KH ut, 76 MA in HS ut, 78 HS in MP ut

1 kommentar
  1. Roine says:

Såg andra halvlek och blev imponerad av både spel och attityden bland spelare. Hoppas ni har kul!

Kommentarer ej möjligt!