Rolles drömmål knäckte Dalhem

Annars så är inledningen i stark medvind på en ojämn plan inte något att yvas över. KIK-passningarna kommer fel, lite föga och för hårda. Efter en kvart stjäls bollen på mittfältet av Dalhem som vänder spelet snabbt, kommer lätt fram på kanten mot ett passivt KIK-försvar och slår bra inlägg. Dålig markering bäddar för hemmalagets ledningsmål. Efter Rolles omtalade drömmål – hans första denna fjärde säsong i gubblaget – och Fredriks fina mål inom loppet av ett par minuter, lyfter Kappelshamns spel och även om Dalhem försöker satsa lite framåt i andra kommer de ingen vart mot en stabilt, säkert KIK-spel.

Det är extra strong grönsvart insats med tanke på att vi inte hade någon avbytare – till skillnad mot tre i Dalhem – och stark motvind i andra halvlek. Segern skulle kunna blivit större – Dannes avslutande 4-1 föregås av tvivelaktigt för offside bortdömt mål förutom flera missade goda KIK-chanser.

Veteranserien söndag 23 maj Dalhems IF-Kappelshamns IK 1-4 (1-3)

Dalhems IP B-plan kl 18.00 Domare Ronny Pettersson Publik 5

MV Fredrik Liljegren – HB Patrick Olofsson, MB Ola Larsson ©, MB Roland Pettersson, VB Berra Sandström – HMF Henrik Löwenhamn, MMF Conny Östergren, MMF Håkan Sandström, VMF Anders Sjögren  – HF Danne Stenström, VF Fredrik Johansson

Målen 1-0 15; 1-1 Roland 20; 1-2 Fredrik (Conny) 22; 1-3 Fredrik (Henrik) 24; 1-4 Danne (Fredrik)