Seg men rättvis derbyvinst

Fem minuters bländande inledning följs av en kvarts långtjoande och positionstapp. Ja, när gör inte vi mål, då gör det polkagrisrandiga bortalaget mål på en spelvändning med hjälp av missförstånd i KIK-försvaret. Mot slutet av första halvlek lyckas vi efter ett överambitiöst långtjoande ta tag i spelet och vara lite konstruktiva. Det medför att motståndarmålvakten måste fälla Stefan i friläge för att undvika att bollen hamnar i hans målnät. Snällt veterandomslut ger ”bara” straff – ingen frilägesutvisning – men då Conny sätter stramaren stolpe in är vi taggade inför andra halvlek. Visst, spelat lyfter sig kanske något, men det är ännu väl många långbollar samtidigt som Fårösund rycker upp sig och skapar lite farligheter. Totalt sett dominerar vi dock matchen efter fyra-fem missade målchanser lyckas vår lirare Fredda i en tilltrasslad situation ge oss ledningen sex minuter före slutsignal. Den ledningen lyckas vårt rutinerade gäng behålla och det känns rättvist.

Ingen särskilt strålande spelarinsats ska framhållas med ett undantag – Lena med förflutet i damallsvenskan debuterar som första kvinna vårt veteranlag och gör det på ett utomordentligt bra sätt. Lena har tidigare bidragit till guld i Farfarstrofén, så det var ingen större överraskning.

Veteranserien fredag 14 maj Kappelshamns IK-Fårösunds GoIK 2-1 (1-1)

Snäckersvallen kl 18.00 Domare Roland Ringvall Publik 25

MV Fredrik Liljegren – HB Patrick Olofsson, MB Ola Larsson ©, MB Roland Pettersson, VB Jonny Hillblom – HMF Kalle Boberg, MMF Conny Östergren, MMF Stefan Hillblom, VMF Lena Bolzius – HF Danne Stenström, VF Berra Sandström – Avb Fredrik Johansson, Petter Höök

Målen 0-1 8; 1-1 Conny (straff, Stefan) 27; 2-1 Fredrik (Kalle) 54