Segern som gick upp i rök!

Vid reduceringen till 1-2 gör vi ett av våra obligatoriska generalfel då vi står och tittar på medan motståndarna får spela fram bollen från kanten och rätt in framför målet. Kvitteringen med fem minuter kvar av matchen föregås av liknande passivitet.

Gör vi ingenting som är bra? Jo, i första halvlek visar vi att vi kan om vi bara vill. Det är dock en jämn match där spelet böljar fram och tillbaka. Våra bra insatser ligger först och främst på det individuella planet. Rille (som vanligt) som får rädda oss ur i knipan vid ett flertal tillfällen. Mats, som krigar på som det anstår en fältherre. Thony L, som dykt upp som en joker under försommaren och nu gör en kanonmatch på vänsterbacken. Kul att se en spelare som vågar gå in i närkamperna och trycka till med hela kroppen. Skaderisken blir dessutom mindre än om man bara ska gå in och peta med tåspetsen som en del andra gör. Patrik gör sin bästa match för året där han visar prov på stor rörlighet, löpförmåga och föredömligt täckande av boll. Hans mål är dessutom hämtat ur den högre skolan med flera individuellt starka moment inbakade i händelserna som föregår målet. I sammanhanget ska vi inte heller glömma bort Mats ledningsmål som är ett prov på kampvilja och beslutsamhet. Det resulterar i en perfekt nick på bortre stolpen efter frispark.

Slutsummering: Med två måls ledning och 25 minuter kvar av matchen bör man kunna ”stänga dörren” och inte bjuda in motståndarna men när man hamnar i passivitetsfällan är det samtidigt svårt att bryta det mönstret. Tyvärr drabbar det oss negativt denna gång. Lika mycket tyvärr handlar det också om att vi inte kan göra oss själva rättvisa när vi ständigt måste kompromissa med laguppställningen. Vi har spelarmaterialet för att ligga i topp av serien, och då menar jag plats 1-2. Frågan är om vi inte landar någonstans mellan platserna 4-6 i slutändan och det beror ju på att vi tvingas byta ut halva laget efter varje match. Det går aldrig att få någon stabilitet på det sättet vilket känns förbaskat surt. De flesta av de poäng vi tappat under seriens gång hade vi inte tappat om vi kunnat mönstra det slagkraftiga lag som åtminstone finns på papperet. Inget ont om de spelare som får ersätta, men stabiliteten och kontinuiteten försvinner när vi tvingas hålla på med detta ständiga blandande av spelare.

Div V torsdag 24 juni IF Hansa/Hoburg-Kappelshamns IK 2-2 (0-1)

Hansavallen kl 19.00 Publik: 30 Domare Tommy Johansson

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson ©, VB Tony Lindström – HMF Erik Frändfors, MMF Fredrik Bäck, MMF David Söderberg, VMF Simon Rondahl  – HF Mattias Andersson, VF Patrik Westerlund – Avb Adam Waktel, Mikael Wiflings, Thony Olsson

Målen: 0-1 Mats (Pablo) 23, 0-2 Patrik (Adam) 49, 1-2 66, 2-2 85