Serieledningen som försvann med dunder och brak

Ikväll kom vi tillbaka till verkligheten igen. Att det skulle bli en tuff match visste vi från början då Eskelhem (det vill säga Dalhem B) aspirerar på seriesegern även om de så här långt gjort en del tveksamma resultat med bland annat tre oavgjorda. Första halvlek präglas av två kampvilliga lag. Eskelhem äger första kvarten och tar ledningen med 0-1 efter 14 minuter på en frispelning.

Vi tar oss i kragen och jobbar oss in i matchen igen. Spelet väger över till vår fördel och vi tilldelas en straff efter 20 min där Patrik tråcklar sig igenom och blir nermejad. Waktis placerar straffen otagbart via målvaktens vänstra stolpe och in.

Ytterligare några KIK-chanser senare får vi frispark utanför straffområdet från cirka 20 meter och något till höger offensivt sett. Ett perfekt läge för en vänsterskytt att dra in bollen runt muren mot bortre stolpen. Håkan gör sig redo för sin vänster. Emellertid är det Danne som kliver fram och hittar en lucka i målvaktens högra hörn. Perfekt slagen frispark. 2-1 och allmänt bra spel från KIK. Mot slutet av halvleken jämnar spelet ut sig men vår ledning med 2-1 efter den första halvleken är inte på något sätt orättvis.

I pausvilan snackar vi om att fortsätta kriga och göra det svårt för motståndarna. Inte ge dem ytor att spela på och plocka bort deras spelfördelare. Av detta blir det… totalfiasko!

Vi slutar spela helt enkelt. Eskelhem får dominera fullständigt och de kunde såga sig fram i den ena kombinationen efter den andra på grund av att vi inte jobbade på deras bollförare och inte heller markerade bort övriga motståndare. Samtidigt står vi still och förväntar oss att någon annan ska göra jobbet och då blir det bara pannkaka av alltihopa. Eskelhem får göra lite som de vill och baklängesmålen ramlar in i en jämn ström. Det som var 2-1 i halvtid slutade med 2-7 när domaren blåste eld upphör. Pinsamt dåligt helt enkelt. Kan vi inte prestera bättre än så här framöver så kommer vi att sjunka som en sten genom serien. Idag blev våra brister avslöjade och det ordentligt. Iochförvisso är Dalhem/Eskelhem (med div III-spelare) ett bra lag – men vi gör dem bra med vårt huvudlösa agerande. Men å andra sidan är inte taktik vår starka sida utan ska vi vinna så gör vi det på ren kampvilja och att vi maler ner motståndet.

Div V torsdag 3 juni Kappelshamns IK – Eskelhems GoIF 2-7(2-1)

Snäckersvallen, kl. 19.00. Publik: 25 Domare: Anders Nyström

MV Josip Udovcic – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson ©, VB Kristoffer Hedlund – HMF David Söderberg, MMF Marcus Broberg, MMF Daniel Boman, VMF Håkan Sandström – HF Adam Waktel, VF Patrik Westerlund – Avb Erik Frändfors, Mattias Andersson, Conny Östergren

Målen 0-1 14;1-1 Adam l;(straff Patrik) 19;2-1 Daniel (frispark, Daniel) 25;2-2 55;2-3 63;2-4 66;2-5 71;2-6 75;2-7 81