Målsumparmatch men vinst ändå

Moqi, Johan och Rolle

Tre debutanter: Moqi, Johan och Rolle

Hemmalaget tvingas låna in två unga div IV-spelare för att få ihop tolv gubbar, men dagens KIK-veteraner med rekordmånga 70-talister skapar direkt ett flertal målchanser. Efter en oväntad hemmaledning i mitten av första halvlek börjar ändå de grönsvarta att skärpa till avslutningarna och lyckas både kvittera och ta ledningen i grevens tid innan pausvilan.

Under den andra halvleken skapar vi flera nya goda målchanser, men det dröjer till 17 minuter in på halvleken innan vi lyckas pressa bollen förbi den utmärkte fårösundsmålvakten. Strax därefter kommer även nästa KIK-mål och vi har matchen helt i vår ägo. Berra kan kosta på sig att missa ett friläge från två meter och hemmalaget lyckas få ett tveksamt mål godkänt, innan domaren blåser av tillställningen.

Trots alla 70-talister är Kappelshamns medelålder 44, cirka fem år högre än motståndarna. Med tanke på det är insatsen helt suverän. Ett extra stort plus går till Mannen i mittförsvaret och till veterandebuterande Moqi, som hade två debutantkollegor med sig – Johan och Rolle.

Veteranserien fredag 1 juli Fårösunds GoIK-Kappelshamns IK 2-4 (1-2)

Fårösunds IP kl 18.00 Publik 25 Domare Tomas Erlandsson

MV Ronny Hägbom – HB Berra Sandström, MB Ola Larsson ©, MB Jörgen Pettersson, VB Jonny Hillblom – HMF Moqi Trolin, MMF Conny Östergren, MMF Håkan Sandström, VMF Anders Sjögren– HF Mattias Hillblom, VF Johan Engström – Avb Mats Boman, Roland Ringwall

Målen 1-0 14; 1-1 Mattias (Conny) 24; 1-2 Håkan (Mattias) 29; 1-3 Johan (Conny) 47; 1-4 Jörgen (Mattias) 50; 2-4 56

Byten 10 RR in BS ut; 16 MB in AS ut; 17 BS in MT ut; 20 AS in RR ut; 25 MT in BS ut; 30 BS in MB ut; 43 RR in BS ut; 46 MB in AS ut; 53 BS in RR ut

1. Kingen says:

Berras rensning i ett utmärkt anfalls-läge går nog till historien. Skott-träning är nog på sin plats.

2. Berra Sandström says:

Alla vet ju att jag är godhjärtad och vill inte förnedra hemmalaget med något som det i det läget skulle innebära en femetta i baken. Dessutom hade ju Fårösundsnisse i målet gjort en bra match och att han så snabbt hann rädda utan att någon kunde se det var ju poängen med min finurliga avslutning.

Kommentarer ej möjligt!