Platt fall eller näst intill!

I andra halvlek börjar vi få fart på benen och hitta fram till straffområdet. Kvitteringen kommer efter nio minuter då Danne tar hand om en väl avvägd passning i bortre delen av straffområdet och förpassar in den framför mål där brorsan Mattias forcerar in bollen. Fyra minuter senare är det dags igen. David når in med ett inlägg från vänster där den för dagen blixtinkallade gamle trotjänaren Björn Olsson stormar fram och stöter in bollen. Vi fortsätter att trumma på men har inte millimetrarna med oss. Hemse är inte ofarliga utan kommer fram i kontraattacker som hade kunnat resultera i fler baklängesmål, men Rille gör ett antal fantomräddningar och håller oss kvar i matchen. Tio minuter från slutet får dock Hemse in kvitteringsbollen men även detta mål borde ha dömts bort då målskytten är dryga metern i offside-position. Surt att behöva tappa poäng på två mål som enligt regelboken inte är korrekta. Vi ska emellertid inte skylla på domaren för dylika företeelser drabbar alla lag och som domare har man en utsatt position där man ska beslut på bråkdelar av en sekund. Oftast blir det rätt men inte alltid. I grund och botten bygger dagens poängtapp (och även många tidigare) på att vi inte kan mönstra det lag som hade krävts. Någon enstaka borta på grund av skador och andra orsaker kan man acceptera men till dagens match hade vi över 20 (!!!) spelare som inte fanns tillgängliga. Sett ur den synvinkeln var det snarare en bedrift att vi överhuvudtaget kunde ställa ett lag på benen och att vi dessutom kan åka hem från Hemse med en poäng får nästan ses som en bonus. Ingen skugga ska falla över de extra inkallade spelarna; de kämpade efter bästa förmåga. Men än en gång fick vi bevisat för oss att det inte bara är att åka iväg och hämta tre poäng när laget måste byggas på lösa boliner.
Spelarprestationer: Rille är kanon i målet och hela backlinjen med Erik, bröderna Boman och Kristoffer ska ha en klapp på axeln för sitt uppoffrande spel. Baklängesmålen beror på andra orsaker. Björn som inte rört en boll på ett år kom in och spelar som om han inte gjort något annat de senaste 20 åren. En härlig kämpainsats med bra bollmottagning, kantlöpningar och inlägg. Som kronan på verket får han dessutom göra mål. Håkan för sitt kloka mittfältspel. Kristoffer gör nu definitivt sin sista match för KIK. Åtminstone på obestämd tid. Studier och spel i Skåne väntar de närmaste åren. Förhoppningsvis har vi en hemvändande Kristoffer som inom några år gör comeback i vår grönsvarta mundering. Kristoffer ska ha ett stort tack för sina insatser och det har varit glädjande att se hur han lyft sitt spel flera klasser denna säsong. Vi önskar lycka till i den nya klubben.

Div V lördag 7 augusti Hemse BK-Kappelshamns IK 2-2 (1-0)

Sudervallen, Hemse kl 15.00 Domare Bror Hansson Publik 20

MV Rikard Holmström – HB Erik Frändfors MB Mattias Boman MB Daniel Boman VB Kristoffer Hedlund – HMF Björn Olsson MMF Håkan Sandström MMF Patrik Westerlund VMF David Söderberg – HF Tony Lindström, VF Mattias Andersson – Avb Adam Waktel, Mikael Wiflings, Thage Söderdahl

Mål: 1-0 17, 1-1 Mattias B (Daniel) 54, 1-2 Björn (David) 58, 2-2 80