Guldet bärgat

Kappelshamn skapar visserligen flera målchanser under den första halvleken, men ingen resulterar i mål och VSB är giftiga i kontringar efter spelvändningar så 0-0 känns inte helt bra i halvtid. Under pausen pratar vi dock ihop oss om ett mera tålmodigt spel via mittfältet. Det är inte alltid sådant snack går att omsätta i praktiken. Men efter det att domaren satt igång spelet lyckas vi med våra ambitioner. Fem minuter in på halveken spräcker Mattias elegant och rutinerat nollan fint framspelad av Håkan. Minuten senare visar Jocke sitt målsinne och ökar på vår ledning. Två minuter därefter visar han sin viljestyrka ett nytt mål, innan Mattias punkterar matchen fyra minuter senare, nu på en perfekt Jocke-passning.

Knappa tio minuter före slutet sätter Conny en välplacerad straff sedan en VSB-försvarare tvingats rädda Johans kanonskott med handen. Tre minuter före slutet ger en missuppfattning på en hemåtpassning VSB-frispark innanför straffområdet och KIK:s ledning är reducerad till 5-1, som blir 5-2 minuten därefter i misstänkt offside-läge. Men det spelar ingen roll Kappelshamn krossar utmanaren från Bro och har säkrat veteranguldet – igen!

Nu var det inga dåliga lirare som ersatte de duktiga KIK:arna som var med senast – bland annat så debuterar 35-åring Pablo på den vänsterbacksposition han har i A-laget och 36-årige A-lagkaptenen Mats gör sin första veteranmatch på ett år på sin normala mittbacksposition. Förra årets skyttekung Jocke har varit sjuk och inte spelat en seriematch hittills. Han väljer helt rätt dag för sin comeback. Korven i målet är säkerheten och den rutinerade trion Roy, Danne o Berra får bra hjälp av de lite yngre gamla pojklagsspelarna i KIK, Bertil och Johan. Den från senaste matchen kvarvarande ”stommen” ­– Patrick, Mannen, Håkan, Conny och Mattias A sköter sig som förväntat helt superbt.

På söndag den 12 september hoppas vi på en god uppslutning när vi avslutar årets formidabla insats med en förhoppningsvis bra underhållning på Snäckersvallen mot 2008 års mästare Hansa/Hoburg.

Veteranserien söndag 5 september VSB FF-Kappelshamns IK 2-5 (0-0)

Tingsbrovallen kl 17.55 Publik: 20 Domare Bro Hansson

MV Fredrik Liljegren – HB Patrick Olofsson, MB Jörgen Pettersson, MB Mats Pettersson, VB Pablo Valenzuela – HMF Danne Stenström, MMF Conny Östergren ©, MMF Håkan Sandström, VMF Berra Sandström – HF Joakim Lundin, VF Mattias Andersson – Avb Johan Engström, Roy Sandström Bertil Pettersson

Målen 0-1 Mattias (Håkan) 35; 0-2 Joakim (Mattias) 36; 0-3 Joakim; 38; 0-4 Mattias (Joakim) 42; 0-5 Conny (straff, Johan) 51; 1-5 57; 2-5 58