Tung uddamålsförlust

B-laget mönstrar ett bra manskap mot Graip i en ”hemmamatch” som spelas på Slite Konstgräs. Även våra motståndare har ett namnkunnigt lag på benen och allt talar för en tuff och bra div VI-fajt. Och så blir det, Graip tar ledningen, HSK/KIK kvitterar och vänder, men till slut lyckas de rödblå slitegänget vinna med 3-2 i en jämn och förhållandevis bra kamp.

Under halvlek ett är der mesta av spelet på Graips planhalva, men det är våra motståndare som skapar flest farligheter genom ett flertal giftiga skott. Efter 25 minuter går en jättekanon in i Korvens vänstra kryss. Men vi kommer igen och gör en riktigt bra avslutning före halvtidspausen. Först sätter Klas 1-1 på en fin nick efter Sebastians hörna och sedan ger samme Klas oss ledningen på en härlig frispelning från Jonas.

Ända fram till en kvart in på halvek två känns en trepoängare rätt klar. Då börjar vi tappa i försvarsspelet och Graip tillåts göra två onödiga mål. Under matchens sista minuter har vi ett par giftiga lägen att kvittera genom Björn, men oflytet grinar oss i ansiktet.

Sammantaget är detta ändå en god insats – vi har planens bäste spelare i mittbacken Magnus Berg och KIK-inslaget sköter sig bra med extra plus till mittbackkämpen Erik och den snabbe vinthunden Björn. Ambitionen att klättra i tabellen får sig kanske en törn efter denna förlust – men tre matcher återstår och detta lag har kapaciteten att ta minst sex pinnar till.

Div VI tisdagen den 7 september HSK/KIK B-IK Graip B 2-3 (2-1)

Slite Konstgräs kl 18.00 Domare Bror Hansson Publik 20

MV Fredrik Liljegren – HB Jonathan Johansson*, MB Magnus Berg*, MB Jonas Karlsson*, VB Dennis Bengtsson* – HMF Kristian Björklund, MMF Sebastian Johansson*, MMF Johan Stjernfrost *, VMF Björn Olsson – HF Jonathan Karlsson*, VF Klas Österberg* – Avb Erik Frändfors, Eduardo Mackado*

Målen 0-1 25; 1-1 Klas (Sebastian, hörna) 38; 2-1 Klas (Jonas) 43; 2-2 61; 2-3 81