Vi greppade sista halmstrået!

Första halvlek är kamp från första till sista minuten. När trampar igång ordentligt från början och kunde ha haft både ett och två mål på pluskontot redan efter några minuter. Därför blev det en kalldusch för dem när Danne får trycka in vårt ledningsmål i den nionde minuten. När sen David sprintar ifrån sin back och placerar in tvåan några minuter senare kändes det som att ”det är vår match”. Men vi brukar ha en viss förmåga att kunna drulla till det för oss och mycket riktigt; så blev det även denna gång. När får reducera på en nick där två av våra spelare blir passiva och inte tar markering på målgöraren. Danne hugger en gång till på kontring och forcerar in 3-1 vilket är halvtidsresultatet.

I andra halvlek är vi så när på att stänga matchen för gott då vi radar upp den ena chansen efter den andra. Men där vi inte får till det i avslutningen. Efter den anstormningen kommer När tillbaka och spelet förläggs till vår planhalva. När reducerar på en frispark där de vinner en luftduell i straffområdet och får fram bollen på en spelare som kan pressa in bollen från nära håll.

Kvitteringen kommer också och på en situation där vi borde ha fått bort bollen i en ren rensningsaktion. Istället blir det ett motlägg där Närspelaren vinner bollen och kan placera in den lite väl lättvindigt.

Med åtta minuter kvar får vi dock en frispark då Danne blir nergjord bakifrån i friläge. Vilda protester om att det borde ha varit en frilägesutvisning. Domaren nöjde sig med enbart frispark eftersom han ansåg att Danne inte hade kontroll på bollen vid fällningen.

Till vår stora glädje får vi se Limpan kliva fram och placera in bollen runt muren och in i målvaktens vänstra hörn. Efter ledningsmålet drar vi ner Danne till mittlåset och säkrar därmed med fem man i backlinjen. Seger med mersmak!

Spelarprestationer: Limpan är som vanligt nyttig och svarar för både mål och två målpass. David är alert på sin vänsterkant och nyförvärvet från Hangvar, Kristian, visar prov på sin löpstyrka. Han är bara millimetrar ifrån att göra både ett och två mål och har även en hel del passningar som kunde ha resulterat i mål. Fullt godkänd debut med andra ord.

Div V lördag 11 september Kappelshamns IK-När IF 4-3(3-1)

Snäckersvallen kl 13.00 Domare Bror Hansson Publik 25

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson©, VB Fredrik Bäck – HMF Niklas Karlsson, MMF Johan Lindberg, MMF Marcus Broberg, VMF David Söderberg – HF Kristian Björklund, VF Daniel Boman – Avb Håkan Sandström, Erik Frändfors, Mattias Andersson

Mål: 1-0 Daniel (Johan) 9, 2-0 David (Johan)13, 2-1  29, 3-1 Danne (Niklas) 38, 3-2 60, 3-3 73,