Blandade framgånger i gruppspelet

Herrar C var först ut i strid under fredagkvälllen, men där stötte vi på patrull redan från början med två klara förluster. Vi var för stillastående helt enkelt och saknade kreativitet, när det väl drog ihop sig till något som kunde likna ett anfall. I tredje matchen släppte det och vi kunde vända ett 0-1-underläge till vinst med 2-1. I sista gruppspelsmatchen sprang vi på pumpen igen och därmed var det definitivt ajöss.

Matchresultat Team Sportia Cup 2011 herrar C

Hemse BK 2  0-2

FC Gute 5 0-4

FG 86 3 2-1  Mål Mattias A, Pablo

VSB FF 2 2-4  Mål Simon, Mattias B

Laget: MV Mats Boman –  Pablo Valenzuela, Mattias Andersson,Mattias Boman, David Söderberg, Jörgen Sköldpil, Thony Olsson, Adam Weijmers, Mikael Wiflings, Simon Rondahl.

Final för herrar B

Bättre gick det för Herrar B. Efter tre gruppspelsmatcher stod laget som segrare med två vinster och en oavgjord. Poängtappet kom mot VSB 1, där vi trots spelövertag inte lyckades omsätta chanserna i mål. Sammantaget gjorde vi annars spelmässigt väldigt bra  matcher med disciplinerat försvarsspel och smarta anfallslösningar som dyrkade upp motståndarförsvaren gång efter annan. Mot Gutes unga lag förstod vi att de skulle hålla bollen väldigt mycket, vilket stämde bra med kalkylen. Vi stängde till och Gute fick mest springa omkring i cirklar och åttor. Det blev således väldigt mycket konståkning från deras sida utan att få något vettigt uträttat. Taktisk triumf från vårt håll. Sista gruppspelsmatchen mot sockenkollegorna från Hangvar var direkt avgörande för om vi skulle gå vidare till semifinal. Vinst var nödvändig. I en väldigt öppen och chansrik match tog Hangvar ledningen men vi replikerade snabbt och vände på steken. Det rann iväg med en klar seger och semifinalplatsen var bärgad. Här stod Dalhems tredjelag för motståndet. Motståndet var taktiskt disciplinerat och backade hem med alla spelarna för att göra det trångt i egen försvarszon. Nu mötte de dock ett Kappelshamn som vara lika taktiskt drillade, men som stod för kreativiteten i anfallsspelet. Vi skapade chanserna och tog ledningen redan i 3:e minuten på ett praktanfall. Dalhem kvitterade minuten senare på en frispark som på något märkligt sätt letade sig igenom muren.

Matchen gick därefter till förlängning. Bäck fick avgöra med ett kanonskott från högerkanten. Vinst således och FINAL.

Sammantaget gör ALLA i laget en mycket bra turnering. Det här bådar gott inför säsongen.
Limpan målkung i dagens lag med fyra mål och fem målpass.

Matchresultat Team sportia Cup 2011 herrar B

FC Gute 4  2-1  Mål Johan, Adam

VSB 1  1-1 Mål Marcus

Hangvar 2  4-1 Mål Johan 3, Niklas