Årets första poäng!

Äntligen blev det poäng även om det bara blev EN men vi var sekunder ifrån alla tre. Klinte kvitterade på fyra minuters tilläggstid. Är det inte så att man kan vräka omkull en skog i ren ilska? Vad värre är att vi hade en 3-0-ledning redan efter 19 minuter men lyckas således ändå tappa den ledningen. Antagligen gick det lite för bra inledningsvis. Waktis drar in en frispark efter två minuter med hjälp av en målvakt som behandlade bollen som en våt tvål. Direkt på avspark vinner Tony L en närkamp med målvakten och vips var det 2-0 (eller 0-2 eftersom vi var bortalag). När Nicke sedan parkerar 0-3 är vi benägna att redan ta ut segern i förskott.

Helt klart är att det händer något i negativ bemärkelse efter 0-3. Helt plötsligt slutar vi jobba och hamnar i passivitetsfällan. Klinte krigar på och vinner det mesta i närkampsväg och förstabollar. Efter halvtimmen kommer reduceringen på en lång svepande boll från vänsterkanten som friställer en spelare i bortre delen av straffområdet och han får ostört placera in bollen i ena hörnet. Härifrån tar Klintehamn över matchen och vi pressas tillbaka under resten av halvleken och större delen av andra halvlek. Med fem minuter kvar kommer 2-3 på en hörna där vi fortsätter i samma mönster som tidigare matcher, det vill säga vi är passiva och står och tittar på. Redan tidigare under matchen hade vi visat upp samma obeslutsamhet på defensiva hörnor. Därför kom inte reduceringen som en överraskning.

Klintehamn fortsätter att trumma på och lyckas med att forcera in 3-3 i slutsekunderna. Spelmässigt är det bara de första 20 minuterna som får godkänt. Resten är årets sämsta insats. Mycket kan naturligtvis tillskrivas omständigheter som att vi för femtioelfte gången tvingas stuva om i laguppställningen och det går sällan att få ut någon hållbar struktur med detta eviga plottrande med laget.

Idag var det ”bara” 17 man som inte kunde vara med på grund av en eller annan orsak och givetvis påverkar det matchutgången. Var någonstans brast det? Några faktorer finns det som är avgörande. Idag lyckades vi inte hålla ihop laget. Det var tokavstånd mellan lagdelarna och när motståndarna då är rappare i benen hittar de naturligtvis öppnare ytor mellan våra lagdelar. Kommunikationen är inte heller bra. Vi tappar väldigt måna situationer på grund av att vi inte ger varandra information ute på planen.

Sen kan vi spekulera i vad som hade hänt om Davids lobb i ribban hade gått in vid ställningen 1-3. Det är det där med millimetrarna igen. Okej, en poäng blev det vilket ändå får bli godkänt även om det är surt att tappa på tilläggstid. Vi vann ändå skottstatistiken med 7-5 om det kan vara till någon tröst.

Div. V torsdag 19 maj Klintehamns IK-Kappelshamns IK 3-3 (1-3)

Klintevallen kl 15.00 Publik: 50 Domare: Luis Huerta

MV Mattias Andersson – HB Pablo Valenzuela, MB Rikard Westeman, MB Adam Waktel, VB Daniel Weijmers – HMF Niklas Karlsson, MMF Marcus Broberg©, MMF Ulf Norman, VMF David Söderberg – HF Tony Lindström, VF Jörgen Sköldpil – Avb Thony Olsson, Rickard Berggren

Målen: 0-1 Adam (Jörgen) 2, 0-2 Tony L 2, 0-3 Niklas (David) 19, 1-3 30 2-3 85, 3-3 90+4