B-laget har vaknat!

Det långa speluppehållet på nästan tre veckor gjorde tydligen gott för Hangvar/Kappelshamn B i div VI. Segern förra lördagen följs upp av en ny seger på Skogsgläntan tre dagar senare och segern får betraktas som rättvis. Spelmässigt dominerar bortalaget Väskinde B före halvtid och i andra halvlek tar hemmalaget över nästan allt.

Lustig nog leder de för dagen rödgula HSK/KIK med 1-0 på en giftig kontring efter det att Krille serverar Nanne ett kalasinlägg. Efter drygt fem minuter av andra halvlek får Vais en frispark dömd två meter utanför straffområdet, tror alla. Bortaspelarna lägger upp bollen och gör sig beredda, då griper domaren in och flyttar bollen till straffpunkten !!!. Flin i Vais-lägret och ilska hos det våra. 1-1 och det är match igen. Som tur är hittar Nanne JJ med en fin passning tio minuter före slut. JJ bredsidar snyggt bollen mellan benen på Vais-målvakten och fastställer därmed slutresultatet.

Överlag många bra insatser från hemmaspelarna, med ett extra plus till Göran i målet. Utan hans många fina ala räddningar i första halvlek hade vi hamnat ett tufft målmässigt underläge. Kul också att se KIK:s senaste nyförvärv 28-årige Peter Olofsson från Vassunda IF i Uppland. En teknisk kille med bra speluppfattning som från sin mittfältsposition gjorde stor nytta. Tyvärr har vi ännu så länge bara ett låneavtal med hans hemmaklubb.

Domarens konstiga straffblåsning fick en förklaring efter matchen. Han hade tagit fel på linjerna. Två meter ifrån straffområdeslinjen fanns rester av kritning från sjumannaspel. Så kan det gå!

Div VI tisdag 14 juni Hangvar/Kappelshamn B-Väskinde AIS B 2-1 (1-0)

Skogsgläntan kl 19.00 Publik 30 Domare Ronny Pettersson

MV: Göran Hansson* HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Hillblom*, MB Rickard Berggren, VB Rikard Westeman HMF Karl Malmberg*, MMF Thage Söderdahl,©, MMF Johan Engström*, VMF Daniel Gardell* HF Kristian Björklund*, VF Joakim Nanneson Avb Peter Olofsson, Jonathan Johansson*, Jonathan Flodman*(ej spel)

Målen: 1-0 Joakim (Johan) 29; 1-1 52 (straff); 2-1 Jonathan J (Joakim) 80