B-laget imponerar

Fjärde segern på raken i sexan är riktigt bra av Hangvar/Kappelshamn. Spelet flyter och vi anpassar oss efter motståndarnas styrka och svagheter. En tuff första halvlek låser vi tempot för de kvicka unga motståndarna, använder kroppen i närkontakterna och styr spelet. Trötthetsförväntningarna hos våra lite tyngre lirare löser vi genom några avgörande mål tidigt i andra halvlek och sedan är matchen vunnen.

En halvtimme före matchstart är läget bekymmersamt. Sena återbud och ingen målvakt är inte kul för ledare och spelare i omklädningsrummet. Som vanligt löser vi det hela på bästa sätt. Mittbacksfantomen Mattias får hoppa in i mål och lagledare-Axel får ta på sig en matchtröja.

En bra inledning ger utdelning efter en halvtimme, då Kristian elegant gör 1-0 på en bra framspelning från Tony. Genom att använda tyngd och rutin vinner HSK/KIK i stort sett alla närkamper och lyckas därmed få ner matchttempot – något som gynnar hemmaspelarna.

Till andra halvlek är de grönsvarta lirarna beredda på att de vältränade motståndarna har bättre ork i den sommarvarma kvällen och därför är inställningen – gör mål tidigt och knäck motståndarna. Det är en lyckad taktik. Sex minuter in på halvleken slår Stefan en perfekt avvägd frispark som Nanne elegant nickar in i mål. Tre minuter senare slår Kalle en delikat passning till Kristian som gör en suverän avslutning och det står 3-0 och matchen känns punkterad. Åtta minuter senare förstärks det intrycket när Nanne också blir tvåmålsskytt efter ett solonummer som sent ska glömmas.

Matchens sista halvtimme präglas av jämt spel, men hemmalaget med en fyramålsledning kontrollerar det hela. Sammantaget gör det grönsvarta hemmagänget en formidabel insats – alltifrån målvaktsdebutant Mattias till backlinjen, mittfällt och den effektiva anfallsduon Nanne/Krille.

Div VI tisdag 28 juli Hangvar/Kappelshamn B-FC Gute D 4-0 (2-1)

Snäckersvallen kl 19.00 Publik 32 Domare Ronny Pettersson

MV Mattias Hillblom * – HB Pablo Valenzuela, MB Stefan Hillblom* ©, MB Ola Larsson, VB Karl Malmberg*– HMF Jonathan Johansson*, MMF Johan Engström*, MMF Peter Olofsson, VMF Tony Lindström – HF Kristian Björklund*, VF Joakim Nanneson – Avb Thage Söderdahl, Axel Björklund, Berra Sandström (ej spel)

Byten 46 TS in JE ut; 62 JE in PV ut; 67 AB in TS ut