Seger efter mirakelvändning!

Många konstiga matcher har man varit med om under åren. B-matchen mot Hansa/Hoburg i lördags på bortaplan blir en av dem som får skrivas in under rubriken ”märkligheter”. Anledningen ärr att H/H leder efter en halvtimme med 3-0 och med tre skott på mål. Snacka om 100-procentig utdelning. Grova markeringsmissar och annat sjabbel i de egna försvarsleden ställer till det för oss. Spelet ute på planen är annars till vår fördel. Det mesta av spelet är förlagt till motståndarnas planhalva men vi får inte till det i straffområdet.

Så plötsligt händer något. Mellan matchminuterna 36 och 42 är det proppen ur och hemmalagets säkra tremålsledning förvandlas plötsligt till 3-3!!! Av bara farten manglar vi på i den andra halvleken, men det dröjer tjugo minuter innan vi kan vända på steken i egen favör. Som extra grädde på moset sätter vi sedan 3-5. Det är först de sista tio matchminuterna som H/H sticker upp och med en sen reducering till 4-5. Det blir det lite nerv på stopptiden. Segern var rättvis och vi vinner också antalet skott på mål med 6-13.

Många bra spelarinsatser och för ovanlighetens skull hade laget en majoritet av kappelshamnsspelare. Bröderna Boman spelade säkert matchen igenom och Nanne var äntligen tillbaka på planen igen efter mer än ett års frånvaro på grund av skada och fastlandsstudier. Håller hans knä så blir det spela av resten av säsongen.

Div VI lördag 11 juni IF Hansa/Hoburg B –Hangvar/Kappelshamn B 4-5 (3-3)

Hansavallen kl 11.00 Publik: 20 Domare: Luis Huerta

MV: Nils Ingelmark HB Karl Malmberg*, MB Mattias Hillblom*, MB Mattias Boman, VB Rikard Westeman HMF Kristian Björklund*, MMF Peter Olofsson, MMF Daniel Boman ©, VMF Pablo Valenzuela HF Andreas Larsson* VF Joakim Nanneson Avb Thage Söderdahl, Mikael Wiflings, Jonathan Flodman*

Målen: 1-0 9, 2-0 19, 3-0 33, 3-1 Mattias H (Kalle) 36, 3-2 Andreas (Mattias H) 3-3 Joakim (Daniel) 42 3-4 Andreas 70, 3-5 Daniel 75, 4-5 90