Börja om från början …

Sju matcher i rad utan förlust blev det, men sen tog det roliga slut. Höstsäsongens första match på hemmaplan ger en klar 3-6-förlust mot Levide. Inget snack om saken. Vi lyckas hålla 2-2 efter den första halvleken trots virrigt spel med tappade positioner, där vi överhuvudtaget har svårt att skapa något eget spel. Levide är snabbare, vinner bolldueller och är konstruktiva. Delvis gör vi dem bra, då vi själva är ostrukturerade och ger motståndarna fördelar.

Ett tidigt baklängesmål i den nionde minuten kvitteras på direkten av Mattias B som trycker in en nickpassning från Waktis från nära håll och efter frispark. Levide tar åter ledningen efter knappa halvtimmen innan Mats är framme med huvudknoppen på en frispark och nickar i mål via en motståndare. Andra halvlek hinner knappt börja innan Levide för tredje gången tar ledningen. I det läget övergår vi till en trebackslinje och lyfter upp en extra forward. Men den offensiva jakten straffar sig. Levide kontrar in ytterligare två mål innan Nicke reducerar på ett djupledspass från Waktis. Vi har ju för vana att släppa in mål de sista tio minuterna av matchen och Levide fick slå i den definitiva spiken med cirka fem minuter kvar.

Sammantaget är förlusten glasklar. Levide är för aftonen det bättre laget och det premieras. På spelarfronten lite upp och ner men Mats krigar på i sedvanlig ordning och Limpan gör ett hästjobb i synnerhet under den andra halvleken. Hans tröja är fullständigt paraflamerad av jord, gräs och andra odefinierbara ingredienser som ett resultat av alla glidtacklingar.

Tyvärr drabbas vi av nya skador. Rickard B får utgå efter en halvtimme med en sträckning i låret och Rille åker på en ny smäll i knäet och det lär nog inte bli något spel den kommande veckan. Rilles skada är den TRETTONDE knäskadan i laget i år. Det måste vara någonting för Guinness rekordbok.

Noterbart: Fårösund som låg sist i tabellen med 0 poäng fick oavgjort mot serieledande Väskinde, 4-4!!!

Div V torsdag 4 augusti Kappelshamns IK-Levide IF 3-6 (2-2)

Snäckersvallen kl 19.00 Publik 30 Domare Anders Nyström

MV Rikard Holmström (Mattias Andersson 22) – HB Rickard Berggren, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson ©, VB Pablo Valenzuela – HMF Niklas Karlsson, MMF Patrik Westerlund, MF Johan Lindberg, VMF David Söderberg – HF Adam Waktel VF Peter Olofsson – Avb Mattias Andersson, Håkan Sandström, Marcus Broberg

Målen 0-1 9, 1-1 Mattias B (Adam) 10, 1-2 27, 2-2  Mats (Johan) 39, 2-3 48, 2-4 74, 2-5 78, 3-5 Niklas (Adam) 81, 3-6 84