Oavgjort i veteranavslutningen

I den nedbantade veteranserien spelar KIK sin sista match redan denna augustisöndag. Matchen blir rätt typisk för detta mellanår för våra flerfaldiga gotlandsmästare. Kappelshamn spelar till och från hyfsat, äger mest boll, men har väldigt svårt att få till bra lägen för avslut. Och de lägen vi får, förvaltar vi inte på bästa sätt.

Motståndarna Visby AIK är duktigare på att skapa målchanser, men är inte heller särskilt vassa i avslutningarna. Stadsgubbarna tar dock ledningen i mitten av första halvlek och behåller den ända fram till mitten av den andra, då Håkan sparkas ned i straffområdet. Mattias kliver fram och kvitterar på en distinkt hårt slagen straff. Sedan händer inget mer i målväg under matchen. Nisse i buren är den hemmaspelare som utmärker sig mest positivt – han gör ett antal riktigt giftiga räddningar på några bra kontringschanser som VAIK får.

Fortfarande finns det några hängmatcher kvar att spela, men det mesta tyder på att KIK blir tvåa i serien. En besvikelse förstås, men för att vinna en serie måste målskyttet lossna. Det har det inte gjort i år. Trist med årets seriespel är att antalet lag krympt och nu återstår bara fem veterangäng. Till nästa år måste något göras för att seriespelet för 35-plussare ska fylla någon funktion. Kanske en kombinerad serie med de få juniorlag som inte heller är tillräckligt många för att bilda en egen riktig serie?

Veteranserien söndag 28 augusti Kappelshamns IK-Visby AIK 1-1 (0-1)

Snäckersvallen kl 18.00 Publik 15 Domare Bror Hansson

MV Nils Ingelmark – HB Roland Pettersson, MB Mattias Hillblom, MB Ola Larsson©, VB Jörgen Gräsman – HMF Kjell Engström, MMF Tage Söderdahl, MMF Håkan Sandström, VMF Berra Sandström – HF Johan Engström, VF Axel Björklund – Avb Kalle Boberg, Danne Stenström och Anders Sjögren (ej spel)

Målen 0-1 17; 1-1 Mattias (straff, Håkan) 38