Vinden spelade oss ett spratt

Lördagens hemmamöte för B-laget mot Hansa/Hoburg blev inte seger vi hoppades på. En kraftig sydlig vind längs med Snäckersvallen förstörde chanserna till ett konstruktivt spel och det hela blev väldigt chansartat. Trots ledning med 1-0 i motvinden efter 23 minuter, kunde vi inte behålla greppet om matchen, utan fick se några försmädliga bollar flyga in i den egna buren med vindens hjälp och förlusten skrevs till 1-4.

Annars ser matchens första halvtimme lovande ut. Efter en virrig inledning under några minuter skapar vi hyfsade lägen och 1-0 känns inte alls orättvist. Därefter har HSK/KIK några giftiga tillfällen att punktera matchen, men vinden drar de tänkta målskotten utanför. Istället kvitterar bortalaget i 28:e minuten på ett slumpskott – egentligen ett inlägg – som åker in nättaket. På en frispark rätt långt ifrån målet tar sedan Hansa/Hoburg ledningen – på nytt hjälper vinden till att få en överraskande snabb bollvändning upp i krysset.

Fortfarande är vi rätt säkra på att vända matchen med hjälp av andra halvleks medvind. Vi har ett bra spelövertag, men lyckas inte skapa tillräckligt giftiga lägen i den kraftiga blåsten. Sju minuter in på halvleken kontrar motståndarna in 1-3 och får på så sätt ett psykologiskt övertag.

Hangvar/Kappelshamn har inte ork och förmåga att reducera och kvittera. I matchens sista spark fastställs slutresultatet 1-4.

Annars finns det många goda individuella spelar insatser att hitta. De nykomponerade mittlåset Martin/Conny är ett, Mohammads forwardsinhopp ett annat liksom Marcus mittfältsspel så länge orken är kvar. Hans mittfältskollega Tage ska också nämnas.

Tyvärr fick KIK:s senaste nyförvärv Ola Hult utgå efter 13 minuter på grund av skada.

Div VI Hangvar/Kappelshamn B-IF Hansa/Hoburg B 1-4 (1-2)

Snäckersvallen kl 11.00 Publik 15 Domare Luis Huerta

MV Roland Pettersson – HB Tony Lindström, MB Conny Östergren, MB Martin Sanders, VB Kalle Malmberg* – HMF David Söderberg, MMF Tage Söderdahl©, MMF Ola Hult, VMF Adam Weijmers – HF Kristian Björklund*, VF Marcus Tidblom* – Avb Mohammad Ali*, Stefan Pettersson

Målen 1-0 Mohammad (Kristian) 23; 1-1 28; 1-2 35; 1-3 52; 1-4 90