Noll poäng mot Hansa/Hoburg – igen!

H/H har blivit vår förbannelse. Inte en vinst sedan vårsäsongen 2009 och i dagens match inkasserar vi ytterligare en förlust. Nu är det inte optimala förutsättningar för vår del eftersom vi tvingas byta ut – håll i er nu – ELVA man från senaste laget!!! ELVA alltså – ni läste rätt! Det är ett helt lag. Den ende som är kvar från förra matchens startelva är Pablo och därutöver Håkan och Adam som började som avbytare senast. Med ett helt nytt lag på benen, där många inte ens känner varandra till namnet, är det givet redan på förhand att vi skulle få en del bekymmer att brottas med. Nu står vi ändå upp bra genom hela matchen och förlorar mest på grund av att Hansa har det där extra flytet som behövs i vissa situationer.

De gör mål på två frilägen där vi missar motsvarande lägen. I övrigt kämpar vi på bra och det är hedervärt av denna nykonstruerade kappelshamnselva att ändå visa friska takter. På spelarsidan gör Jesper Forsman debut i a-lagsmålet med flera fina ingripanden, bland annat på ett skott där han får sträcka ut i sin fulla längd och tippa bollen i stolpen. En kanonräddning av hög klass. Ola Hult gör också a-lagsdebut på mittfältet och hinner spela sammanlagt en halvlek, innan lårskadan från b-matchen för fjorton dagar sedan går upp. Denna gång är det slutspelat för i år men Ola hinner visa gott spelsinne och är tveklöst en spelare för startelvan när benskadan fått läka.

Kul att se den gamle räven Conny komma in och visa att takterna sitter kvar. Han vinner inga 100-meterslopp längre men rutinen visar vad många års erfarenhet betyder. Det är många smarta problemlösningar vi får se.

Trots förlusten är det inte mycket att hänga läpp över. Vi kämpar väl i alla fall.

Div V lördag 10 september Kappelshamns IK-IF Hansa/Hoburg 0-2 (0-0)

Snäckersvallen kl 11.00 Publik 12 Domare Anders Nyström

MV Jesper Forsman – HB Pablo Valenzuela, MB Ola Larsson, MB Håkan Sandström, VB Daniel Weijmers – HMF Björn Olsson, MMF Thage Söderdahl©, MMF Ola Hult, VMF David Söderberg – HF Adam Weijmers, VF Joakim Nanneson – Avb Conny Östergren, Nils Ingelmark

Målen: 0-1 50, 0-2 65