Ny förlust trots bra spel

Efter två tidigare klara vinster mot FC Gute hoppas vi på en tredje viktoria mot stadslagets unga fjärdelag i sexan. Det snabba underlaget på Slite konstgräs behärskas bäst av motståndarna, men våra rutinerade lirare äger ändå det mesta av spelet och skapar de flesta målchanserna. Det gäller förstås att sätta flest chanser och undvika bjudningar på misstag. HSK/KIK förlorar – visserligen med flaggan i topp – med 2-4. Efter att rättvist ha vänt ett underläge med 0-1 till 2-1 efter 34 minuter tror en optimistisk lagledning på seger. Första halvlekens motvind visar trötthetssyndrom hos de grönsvarta och Gute kvitterar inte helt orättvist. Stadsgänget kunde mycket väl ha tagit ledningen, om inte Sigge i målet gjort några högkvalitativa räddningar.

Andra halvlek med vinden delvis i ryggen är länge HSK/KIK:s. Vi trycker på och får många lägen till avslut – tyvärr går många bra skott strax utanför. Istället lyckas Gute tio minuter före slutsignal avgöra matchen efter två mål inom loppet av en minut. Målen förorsakas av optimistiska, misslyckade dribblingsförsök i försvarsspel.

Trots vissa möjligheter i matchens slutskede blir det inga fler hemmamål och vårt gemensamma B-lag får inkassera ytterligare en snöplig förlust.

På det hela gör Hangvar/Kappelshamns reservlag ändå en bra match – förutom Sigge i mål ska mittlåset Mats och Oscar ha beröm liksom Conny och Danne på mitten samt naturligtvis tvåmålsskytten Emil, som var väldigt nära ett hattrick.

Kul statistikuppgift: Laget har lirat tretton matcher och totalt använt 170 spelare – av dessa har 85 haft licens för Kappelshamn och 85 för Hangvar. Snacka om jämställd samarbete!

Div VI tisdag 13 september Hangvar/Kappelshamn B-FC Gute B 2-4 (2-2)

Slite Konstgräs kl 19.00 Publik 8 Domare Bengt Björnlund

MV Sigurd Johansson* – HB Kalle Malmberg*, MB Mats Pettersson, MB Oscar Bogren*, VB Martin Sander – HMF Kristian Björklund*, MMF Tage Söderdahl©, MMF Johan Engström*, VMF Daniel Gardell*– HF Stefan Hillblom*, Emil Larsson* – Avb Conny Östergren, Jonatan Johansson*, Mikael Wiflings

Målen 0-1 20; 1-1 Emil (Johan) 25; 2-1 Emil (Daniel) 34; 2-2 39; 2-3 80; 2-4 81