Oväntat ras på snabbt konstgräs

Tidigare i år har B-laget två uddamålsvinster mot Väskinde. De båda matcherna har gått på naturgräs i Hangvar och Väskinde. Denna gång möts de två lagen på Rävhagens snabba konstgräsunderlag. Det passar tydligen de snabbfotade, unga vaisspelarna bäst. Med snabba spelomvändningar springer de ifrån våra killar och vinner stort, 6-1.

Redan tidigt i matchen får HSK/KIK problem och då räddar oss målvaktsdebutanden – KIK:s senaste nyförvärv Jesper – från baklängesmål. Efter 25 minuter är det dock kört på Väskindes femte farliga chans efter lika snabba spelvändningar. Tre minuter senare får vi 0-2. Visserligen reducerar Thage två minuter senare, men innan halvleken är över sänker Vais vårt segerhopp med ytterligare två fullträffar.

Under andra halvlek tar sig de våra något, stör motståndarna bättre – men Jesper får ändå hämta ut två bollar till ur nätmaskorna. Även nästa match går på konstgräs – nu Slite – och på nytt ett lag vi vunnit två matcher mot tidigare, FC Gute. Skillnaden är dock att vi vunnit klart på Rävhagens konstgräs mot dem. Ett gott omen – eller? Vi laddar med optimism inför det mötet.

Div VI tisdag 6 september Väskinde AIS B-Hangvar/Kappelshamn B 6-1 (4-1)

Rävhagen kl 19.00 Publik 8 Domare Bror Hansson

MV Jesper Forsman – HB Kalle Malmberg*, MB Conny Östergren, MB Ola Larsson, VB Daniel Weijmers – HMF Adam Weijmers, MMF Thage Söderdahl©, MMF Marcus Tidblom*, VMF David Söderberg – HF Daniel Gardell*, VF Kristian Björklund* – Avb Tony Lindström, Stefan Pettersson

Målen 1-0 25; 2-0 28; 2-1 Thage (Daniel G) 30; 3-1 35; 4-1 straff 43; 5-1 62; 6-1 69