Vinst och hattrick av Nicke!

Just det – Nicke firar lilla julafton och står för ett hattrick i dagens seger borta mot Vänge. Kallas man Nicke bör givetvis något av målen vara på NICK och det blev två av den varan. Det tredje kom i matchens slutskede på en frispelning och som blev rullgardinen ner för motståndarna.

Första halvlek går i Kappelshamns favör – utom de sista tio minuterna, då vi börjar bli stillastående och tappa positioner samtidigt som Vänge krigar på för att komma in i matchen. Men de matar på mest på kanterna utan att skapa så där överdrivet heta chanser. Därtill håller backlinjen motståndarna stången och Rille gör några säkra ingrepp.
Under andra halvlek känns det mest som att vi bevakar ledningen. Det är bara vid några tillfällen det hettar till framför båda målen. Det är först den sista kvarten som Vänge börjar få en aning press mot vårt mål. I den 83:e minuten får Vänge en straff – som först verkade obegriplig. Men domarens förklaring håller så straffen är korrekt. Rille gör dock en kanonräddning vilket kan ha varit matchavgörande. Om Vänge får in en reducering där, har de också fått förnyad luft under vingarna samtidigt som vi började bli mosiga. Vis av tidigare matcher under året ser vi scenariot att vi åter kan tappa poäng i slutskedet.  Men Nicke slår spiken i locket med tre minuter kvar.
Gediget arbete under första halvlek framförallt ger således tre poäng och några raska kliv uppåt i tabellen.
Bland spelarinsatserna gör Rille en helt igenom säker match i målet och hela backlinjen med Rickard, Håkan Mats, Mattias och Pablo känns också stabila. Förutom sina tre mål hinner Nicke med en hel del annat skojigt på kanten. Bra jobbat boys!

Div V lördag 3 september Vänge IK-Kappelshamns IK 0-3 (0-2)

Vänge IP kl 15.00 Publik 30 Domare: Nils-Eric Folebo-Lundberg

MV Rikard Holmström – HB Rickard Berggren, MB Mats Pettersson©, MB Mattias Boman,VB Pablo Valenzuela – HMF Niklas Karlsson, MMF Patrik Westerlund, MMF Johan Lindberg, VMF Daniel Boman – HF Adam Waktel, VF Marcus Broberg – Avb Håkan Sandström, Adam Weijmers, Tony Lindström

Målen: 0-1 Nicke (Johan) 13, 0-2 Nicke (Adam Wa) 22. 0-3 Nicke (Johan) 97