Finalförlust i KIK-Blixten

Då var det slutspelat för säsongen när det gäller inomhusturneringar och vi avslutade på ett fullt godkänt sätt genom att bli tvåa i den egna turneringen. Spelglädjen stod högt i tak i vårt lag och även om vi  inte räckte hela vägen fram ska vi ha riktigt med bra beröm för ett idérikt anfallsspel där vi tveklöst stod för det mesta och det bästa. Vi radar upp den ena chansen efter den andra men har inte det där rätta flytet i alla moment.Deltog gjorde: MV Nils Ingelmark – Backar Marcus Broberg ©, Johan Lindberg, Håkan Sandström. Anfallare Jörgen Sköldpil (medverkade i match 1-4), Peter Olofsson, Viktor Pettersson, Patrik Westerlund.

Vi tar matcherna en i taget.

– Hangvar 1                           2–1
En förhållandevis jämn match men vi skapar lite fler lägen och vinner på bättre effektivitet. Trots underläge vänder vi på steken och nye Viktor Pettersson får avgöra på en delikat framspelning från Limpan.
Mål: 0–1 7, 1–1 9 Jörgen (Peter) 2–1 12 Viktor (Johan)

– Stenkyrka 2                       3–1
Tidigt underläge igen men snabb replik och därefter var tillställningen vår. Helgjuten insats rätt igenom.
Mål: 0–1 5, 1–1 6 Patrik (Johan) 2–1 8 Jörgen (Patrik) 3–1 10 Viktor (Johan)

– Fårösund                           2–1
Här vinner KIK i längden på ett fyndigare anfallsspel samtidigt som vi inte släpper fram Fårösund i vår defensiv. ”Bara” 2–1 men fullt rättvis seger.
Mål: 1–0 4 Marcus (Johan) 1–1 4, 2–1 11 Patrik (Johan)

Så här långt har vi gått fram på ett väldigt övertygande sätt men nu infann sig en märklig situation. Grabbarna upptäckte att de skulle få ett fördelaktigare spelprogram om de INTE vann serien. Sämst trea skulle ge en plats i första semifinalen och därmed chans till vila innan finalen. Vi ska inte säga att vi ”la oss” men det märktes att ”taktiken” var att ta det lugnt.

–Hangvar 2                          2–3
Här var det inte samma gnista i spelet utan Hangvar fick ganska komfortabelt rycka ifrån  till en 1–3–ledning innan vi putsade till siffrorna i slutminuten.
Mål: 0–1 4 1–1 5 Johan (Patrik), 1–2 8, 1–3 9, 2–3 11 Peter (Johan)

– Stenkyrka 1                       0–1 4
”Lugnet” höll i sig även i denna match. Det fanns ingen anledning att förta sig eftersom semifinalplatsen redan var klar. Vi gick på halvfart och inväntade slutsignalen. 

Semifinal 1
Stenkyrka 1                          4–0
Ny batalj mot Stenkyrka 1 och nu var det dags för våra grabbar att börja röra på sig igen på allvar. Det gjorde vi med besked. Nu spelades hela registret ut och det var överkörning. Slutresultatet hade kunnat bli det dubbla. En kanonmatch helt enkelt.
Mål: 1–0 2 Peter (Viktor) 2–0 5 Patrik (Johan) 3–0 8 Patrik (Viktor) 4–0 9 Patrik (Johan)

FINAL:
Hangvar 2                            2–4
Återigen HSK 2 men motståndarna är effektivare i avsluten vilket siffrorna visar. Vi har minst lika många chanser som HSK (om inte fler) men Hangvar har några utpräglade ”snipers” som dyker upp på helt rätt plats mellan våra spelare och lyckas pilla in de där bollarna som vi själva missar i likvärdiga lägen. Vid 1–2 har vi kvitteringsbollen inne men domaren är aningen för snabb och blåser straffspark till oss istället. Tyvärr missar vi straffen och i slutminuten kontrar istället Hangvar in två mål när vi trycker på för att åstadkomma kvittering.
Mål: 0–1 3, 0–2 5, 1–2 6 Viktor (Håkan), 1–3 11, 1–4 12, 2–4 12 Johan (Viktor)
Hangvar är dock värdiga vinnare och tar sig igenom hela turneringen utan förlust. De har en något högre intensitet i sitt spel, ställer om snabbare från försvar till anfall och har några typiska målgörare och det vinner de turneringen på. Grattis!

Hur skötte sig våra grabbar i övrigt? Fullt godkänt rätt igenom. Nisse får göra ett antal paradräddningar i målet. Baklängesmålen är frukten av kontringslägen där motståndarna får storma fram med övertaligt manskap.
Macke, Håkan, och Limpan byter av varandra i försvarsledet. Macke hittar som vanligt fram med sina millimeterpassningar, Limpan är fältherren som styr både försvarsspelet och startar anfallsspelet. Dessutom vinner han den interna poängligan med sina 2 mål och ÅTTA målpass.  Håkan står för grovgörat men hinner även skapa en hel del framåt. Håkan får dessutom titeln ”tunnlarnas mästare” då han stod för ett antal kallt beräknande ”tunnlar”.
Framåt hade vi Jörgen, Peter O, Viktor P och Patrik. Alla skötte sig utmärkt. Jörgen kliver inte undan och honom flyttar man inte på hur som helst. Dessutom hann han svara för en del vassa avslut och även spela fram till åtskilliga chanser. Jörgen fick kliva av efter fyra matcher men gjorde det bra hela vägen. Årets nykomling från Hansa/Hoburg, det vill säga Viktor Pettersson, var en frisk fläkt som kom in och satte motståndarförsvaren i ordenligt arbete. Bra rörlighet i kombination med teknik samt näsa för målet, det blev tre stycken totalt (mål alltså, inte näsor). Mycket bra jobbat. Peter O kom hem från fastlandet och blev inkallad med kort varsel. Bra agerat rätt igenom och Peters teknik på små ytor passar sig extra lämpligt för inomhusspel. Patrik gör också en lysande insats och blir lagets skyttekung med fem mål och två assists.

Nu laddar vi bössan igen och ser fram mot den kommande utomhussäsongen!

Övriga matchresultat: Stenkyrka 1-Fårösund 2-0; Hangvar 2-Stenkyrka 2 3-0; Hangvar 1-Stenkyrka 1 0-1; Fårösund-Hangvar 2 1-1; Hangvar 1-Stenkyrka 2 2-1; Stenkyrka 1-Hangvar 2 0-1; Stenkyrka 2-Stenkyrka 1 2-1; Fårösund-Hangvar 1-1; Fårösund-Stenkyrka 2 3-0; Hangvar 1-Hangvar 2 0-1;

Sluttabell

Hangvars SK lag 2           5                    4                    1                    0                    9- 3               13
Kappelshamns IK            5                    3                    0                    2                    9- 7                 9
Stenkyrka IF lag 1           5                    3                    0                    2                    5- 3                9
Fårösunds GoIK               5                    1                    2                    2                    6- 6                 5
Hangvars SK lag 1            5                    1                    1                    3                    4- 6                 4
Stenkyrka IF lag 2           5                    1                    0                    3                    4-12               3

Semifinal er Kappelshamn-Stenkyrka 1 4-0; Hangvar 2-Fårösund 1-0
Final Hangvar 2-Kappelshamn 4-2