Seger i första träningsmatchen!

Klubbens mest meriterade A-lagsspelare genom tiderna

Micke Å i Sundsvallströja 2005, då han lirade 18 allsvenska matcher. Lysande i sin KIK-debut

Äntligen! Då var säsongen 2012 igång och årets första träningsmatch gick av stapeln mot Hansa/Hoburg. H/H har vi haft infernaliskt svårt mot de senaste säsongerna. KIK har inte vunnit mot dem sedan vårmatchen säsongen 2009. Nu var det dags för revansch och det får vi. Efter en förhållandevis jämn match avgår vi med en 4-3-seger. Med mersmak ska det sägas då vi efter matchens första trettio minuter införskaffat en 2-0-ledning och detta efter ett mycket övertygande spel. Kappelshamn är först på bollen, tar initiativ och stressar motståndarna till misstag. H/H har så långt inte skapat någonting som ens liknade en målchans och KIK har klara 5-0 i skott på mål plus ytterligare några möjligheter där bollen stryker strax utanför.

Efter den första halvtimmen tappar vi i effektivitet och Hansa börjar jobba sig in i matchen vilket ger utdelning både i form av reducering och kvittering strax innan halvtidsvilan. Vi går dock till paus med en 3-2-ledning eftersom Nicke krutar in sitt andra mål för dagen med bara sekunder kvar av första halvlek.
Andra halvlek är jämn och har ingen tydlig profil i spelet. Det är en aning oorganiserat från båda lägren och spelet böljar fram och tillbaka utan att något av lagen får något direkt övertag. Chanser skapas också åt båda hållen och bland annat Limpan har ett friläge där målvakten styr bollen i stolpen.
H/H kvitterar fem minuter in på andra halvlek och sen dröjer det till den 80:e matchminuten innan avgörandet kommer. Det är Micke Å som smeker in bollen från nära håll påpassligt framspelad av Viktor som därmed får vara med och sänka sitt förra lag.
Således en fullt godkänd premiär där de första 30 minuterna är kanonbra, medan resten av matchen är högst svajig med både bra och mindre bra insatser. Glädjande dock att se många individuellt bra prestationer. Extra nyfiken var vi på de tre nya spelarna, det vill säga Micke Åskoogh, Micke Tull och Viktor Pettersson. Det ska sägas direkt att alla dessa skötte sig med den äran. Att Micke Å är en klasspelare som egentligen är för bra för att spela i division 5 råder det ingen som helst tvekan om. Han gör i princip allting rätt – står rätt, löper rätt, passar rätt ochsåvidare. Ta lärdom av detta i övriga manskapet, titta på Micke – se och lär, det går att spela enkelt och bra utan att krångla till det. En liten chip eller en en liten vickning med bollen i rätt ögonblick kan vara allt som krävs för att öppna korridoren till en medspelare.
Micke T äger försvaret och rensar undan både i luften och längs med marken. Visar dessutom pondus med att dirigera spelet bakifrån rent verbalt – en avlastning för Rilles hårt ansträngda stämband. Nu har vi TVÅ med talförmåga i de bakre leden.
Framåt visar Viktor på ungdomlig entusiasm. Han jobbar frenetiskt och får motståndarna till att göra misstag. Viktor hinner dessutom med att stå för två målpass. Bra debut överhuvudtaget. I övrigt gör Nicke en hel del skojigheter på sin högerkant vilket bland annat resulterar i två mål. Limpan sliter som vanligt på mittfältet och Mattias B gör också en stabil insats i mittlåset.
Seger och fullt godkänt med andra ord. Samtidigt vet vi att vi har mycket mer att ge. Idag gick vi på 65procent av prestandan – så det finns mer att klämma ur denna motor.

Träningsmatch Kappelshamns IK – IF Hansa/Hoburg 4-3 (3-2) söndag 18 mars kl10.00
Rävhagen Publik: 5 Huvuddomare: Wiktor Nordström

MV Rikard Holmström – HB Mats Pettersson©, MB Mikael Tull, MB Mattias Boman, VB Pablo Valenzuela – HMF Niklas Karlsson, MMF Mikael Åskoogh, MMF Johan Lindberg, VMF Adam Weijmers – HF Viktor Pettersson, VF Marcus Broberg – Avb Håkan Sandström, Jörgen Sköldpil, Mattias Andersson

Målen: 1-0 Niklas (Marcus) 15, 2-0 Johan (Mats) 21, 2-1 39, 2-2 42, 3-2 Niklas (Viktor) 45, 3-3 50, 4-3 Mikael Å (Viktor) 80