Första förlusten!

Godkänd KIK-debut mot sin forna lagkamraterSäsongens tredje träningsmatch och skulle det betyda tredje raka vinsten? Nix! Dagens motståndare, IK Graip, plockar ner oss på jorden och vi får inkassera en 1-4-förlust. Siffrorna till trots är matchen dock ganska jämn. Men vi skänker bort några mål och åker på ett offsidemål vid ställningen 1-2. Typiskt! Det är en sån där dag då bollen inte rullar vår väg.
Första halvlek börjar lite trevande ungefär som om lagen ”känner på varandra”. Kappelshamn är en aning mer på hugget i bollkontakten, men det blir mycket av lösa boliner utan att få till någon riktig struktur i spelet. Det är för stora avstånd mellan lagdelarna. Vi får inte fram några vettiga bollar på kanterna. Nicke får knappt ett pass på sin kant under hela första halvlek. Inte heller lyckas vi nagla fast bollen på motståndarnas planhalva utan det är två pass på sin höjd och sen fastnar det på den tredje. Efter 20 minuter får Mattias B iväg ett långskott i målvaktens vänstra stolpe. Utöver detta har vi bara ett enda skott på mål. I 27:e minuten tar Graip ledningen på ett inlägg från vänster där vi missar att rensa undan och en Graipspelare får dra in ledningsmålet från straffpunkten. Slitelaget tar sedan över de sista tio minuterna och ökar till 2-0 efter en hörna där bollen far som en flipperkula framför vårt mål, innan den trycks in från nära håll. Det är ett exempel på när bollen inte vill studsa vår väg.
I andra halvlek kommer Micke Å in i handlingen och då blir det en annan struktur på spelet. Nu får vi fram bollen på ytorna samtidigt som våra spelare börjar få upp rörligheten också. Även chanserna dyker upp. I en dryg halvtimme håller vi spelet högt uppe även om Graip är vassa i kontringarna. Med tolv minuter kvar reducerar vi till 1-2 genom Micke Å som skarvar in en låg hörna från David. I det här läget har vi motståndarna på kroken. Sen var det där med matchens sista tio minuter igen, vilket återigen skulle bli vårt öde. Med sex minuter kvar kontrar Graip in 1-3 – men målet är i egentlig bemärkelse offside. Där gick luften ur oss. Sen orkar vi inte och matchbilden svänger över till motståndarna som även får peta in 1-4 efter ytterligare en kalabaliksituation där bollen återigen inte vill studsa vår väg. Ridå!
Sammantaget får vi inte godkänt även om vi under perioder visar upp ett bra spel. I dag kändes det lite grann som om det saknades fokus på uppgiften. Sådant märker man i omklädningsrummet redan innan matchstart. Bättre kan vi således och det ska vi visa i serien.
På spelarfronten sliter Mats på bra på sin högerbacksposition och Mattias Boman spelar lugnt och stabilt i mittlåset. Limpan och Åskoogh dyrkar upp motståndarna centralt och Victor är nyttig med sin löpstyrka. Micke Ö får göra debut och paradoxalt nog mot sitt forna lag. Micke gör en fullt godkänd insats och antecknade sig bland annat. för ett 30-metersskott som ställde till en del oreda för Graipmålvakten.
Smolk i bägaren dock då vi får två skador. Micke T får utgå i halvtid då hans lårskada från tidigare gjorde sig påmind igen. Det lär nog inte bli något spel denna vecka. Sen får Rille en ordentlig smäll på axeln vilket också kommer att kräva en tids vila. Var har vi reservkapitalet? Nu får vi slicka såren och komma igen med nya friska tag.

Träningsmatch IK Graip-Kappelshamns IK 4-1 (2-0) söndag 15 april kl 18.00
Slite Konstgräs Publik 15 Domare: Bengt Björnlund
MV Rikard Holmström – HB Mats Pettersson©, MB Mikael Tull, MB Mattias Boman, VB Pablo Valenzuela – HMF Niklas Karlsson, MMF Victor Pettersson, MMF Johan Lindberg, VMF David Söderberg – HF Tony Lindström, VF Jörgen Sköldpil Avb Mikael Åskoogh, Mattias Andersson, Marcus Broberg, Mikael Öhman
Målen, 1-0 27, 2-0 39, 2-1 Micke Å (David) 78, 3-1 84, 4-1 87