Hedersam förlust i genrepet – 3-5 mot Copa!

Märklig situation som uppstod iochmed denna match. Den planerade matchen mot När fryser inne när de lämnar återbud 18.30 på fredagskvällen. 19.30 anmäler FC Copa att de med kort varsel kan hoppa in, vilket bekräftas definitivt senare under kvällen. Tack för det Copa!
Att gästerna sedan är ofina nog att ge oss på moppe må vara förlåtet. Vi får ändå mönstra upp till kamp – vilket var det primära.
Matchen då? Copa är naturligtvis det bättre laget och det ska de vara med tanke på att de spelar en division högre upp och har spelare som även de har rutin från spel ännu högre upp i seriesystemet.

Det märktes också. Copa har ett avsevärt större bollinnehav i synnerhet under första halvlek och är bollsäkrare något som ger dem utrymme att spela runt oss. Copagänget rör sig ekonomiskt riktigt och har som regel alltid passningsalternativ när de äger bollen och det gör de för det mesta. Vi får packa ihop oss i en köttmur och försöka stänga motståndet vid straffgränsen. Copas bollsäkra spelare hittar dock allt som oftast in med instickspassningar något som ger dem åtskilliga chanser. Vi har 3-8 i baken i rena skott på mål efter första halvlek samt att motståndarna även bränner en hel del chanser där skotten viner tätt över eller utanför. Efter 26 minuter är det 0-2 på chanser där motståndet hittat in på fria spelare framför mål. I den 28:e minuten får vi emellertid till ett ordnat anfall där Patrik hittar fram med ett långpass till David som kommer forsande på vänsterkanten. Han vänder bort en spelare precis innanför straffområdesgränsen och prickskjuter in reduceringen i bortre krysset. Strålande gjort! Efter det målet rycker vi upp oss och börjar få till ett konstruktivt spel högre upp i banan. Det ger utdelning. Limpan prickar stolpen direkt på frispark varpå Macke höll sig framme och stötte in returen, 2-2 och jubel i busken! Det dröjde dock inte många minuter innan Copa återtog ledningen på en frispelning.
Under andra halvlek får vi mer att säga till om och spelet jämnar ut sig, även om Copa äger mycket boll. Deras anfall börjar tryta i samband med att orken tryter. Det gör att vi själva kan ställa om till anfall snabbare när vi får tag i bollen. Copa går ner på en trebackslinje vilket också öppnar upp och ger oss mer utrymme offensivt.
Sisådär en 20 minuter in på halvleken blir det något ”tapp” i bakre leden och helt plötsligt är TVÅ Copaspelare fria med målvakten vilket resulterar i 2-4. Med kvarten kvar replikerar vi genom Mattias A som i friläge hittar rätt. Två trötta lag försöker hålla spelet uppe och skapa något konstruktivt de sista tio minuterna. Copa drar ändå längsta strået när de får pricka in en frispark och fastställa slutresultatet till 3-5.
Förlust för oss, men vi ska inte bryta ihop – för vi faller med flaggan i topp. Copa är det bättre laget och ska vinna men vi ger dem en match in i det längsta och vi kämpar hela vägen. Med lite flax hade vi åtminstone kunnat nå ett oavgjort resultat. Men ett lag som Copa får man inte räcka lillfingret för då snor de hela handen – vilket de gjorde effektivt genom fyra frilägesmål och där bjuder vi nog på minst två av dessa.
På spelarfronten ser vi flera bra insatser. Idag ger vi en extra eloge till David som var rapp på vänsterkanten och står för mycket kreativt med bland annat ett kalassnyggt mål. Andreas Nilsson får göra debut med den äran och målvaktslånet från Hangvar – unge och alerte Anton Pontén – står för en del bra ingripanden och visar lovande takter. Baklängesmålen är inte mycket att göra åt när man blir utlämnad åt sitt eget öde vid flera tillfällen.
En sak ska detta lag premieras för. Det är dess homogena lagsammanhållning. Inga divalater och inga sura miner utan allmänt tjo och tjim med spelare som drar åt samma håll. Vi kommer att ta poäng där andra lag säckar ihop tack vare att det finns en stabil gemenskap som plockar fram det där lilla extra. Berömvärt! Kunde man göra en serie som gick ut på ”god stämning” – ja, då skulle det här gänget ligga i topp.
Förlust i genrepet ger vinst i premiären!

Träningsmatch FC Copa-Kappelshamns IK 5-3 (3-2) lördag 21 april kl 10.00

Rävhagen Publik 10; Domare Bengt Björnlund

MV Anton Pontén (lån, Hangvar ) – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Mattias Boman, VB Tony Lindström – HMF Viktor Pettersson, MMF Patrik Westerlund, MMF Mikael Åskoogh, VMF David Söderberg – HF Johan Lindberg, VF Marcus Broberg – Avb Mattias Andersson, Jörgen Sköldpil, Andreas Nilsson, Mikael Öhman

Målen: 1-0 20, 2-0 26, 2-1 David (Patrik)28, 2-2 Marcus (Johan) 36, 3-2 40, 4-2 63, 4-3 Mattias (Micke Å) 75, 3-5 82