Återigen noll poäng mot Hansa/Hoburg

Vissa lag går det bara inte att ta poäng mot vilka spelare de än ställer på benen. Detta var den sjätte raka förlusten i seriesammanhang mot Hansa/Hoburg. Om fotboll hade varit logiskt och rättvis borde vi ha vunnit med två-tre måls övervikt. Spelet är förlagt till H/H:s planhalva under större delen av matchen men vi bjuder på två lättvindiga baklängesmål samtidigt som vi inte själva kan omsätta våra chanser.
I spelet ute på planen gör vi mycket som är bra – även om det finns en och annan snedspark som hamnar 180 grader fel. Men sen är det detaljer här och där som är migränframkallande. Vi förlorar tyvärr mycket på att vi inte går in och tar för oss ordentligt. Motståndarna får alltför ofta stå helt ostörda och plocka ner bollarna och sätta igång spelet med bollen under kontroll. In och kötta för tusan! Stressa motståndarna till misstag. Visa att ni vill vinna boll! Det blir för mycket fjuttande och fjösande helt i onödan i situationer där vi skulle kunna vinna både boll och mark. Det här gäller rent allmänt och inte enkom för den här matchen.
För en gångs skull var vi denna afton det spelförande laget. Tyvärr är det en av dessa matchdagar när bollskrället bara inte vill in hur vi än bär oss åt. Bortalaget har förutom målen enbart två chanser i övrigt att tala om, men i kväll räcker det ändå.
Heder åt grabbarna ändå då de aldrig ger slaget förlorat. Reduceringen av Micke Å kommer när det är fem minuter kvar och det blir lite för kort tid kvar för att vi ska hinna i fatt. Dock är det ytterst nära en kvittering och Patrik håller på att bli poängräddare igen i slutsekunderna – men bollen, som för kvällen är fyrkantig, hoppar högt, snett och åt fel håll och därmed ridå! Rackarns förargligt!
På spelarfronten ser vi många bra kämpainsatser. Micke Å och Limpan håller ordentlig snurr på mittfältet som vanligt och det är därifrån det mesta händer framåt.
Nu tappar vi lite mark i tabellen mot topplagen. Men de framför oss slår varandra så vi ska snart vara i fatt.

Div.5 torsdag 24 maj Kappelshamns IK-IF Hansa/Hoburg 1-2 (0-1)
Snäckersvallen kl 18.30 Publik: 10 Domare: Anton Henziger

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Michael Tull, VB Daniel Weijmers – HMF Adam Weijmers, MMF Johan Lindberg, MMF Mikael Åskoogh, VMF David Söderberg – HF Patrik Westerlund, VF Marcus Broberg – Avb Håkan Sandström, Andreas Nilsson Mattias Boman Mattias Andersson

MålenMålen: 0-1 5, 0-2 58, 1-2 Mikael Å (Daniel B) 85
Byten 46 HS AN MBo in PV PW DW ut, 64 MA in AW ut, 82 PW in DS ut