Även B-laget premiärvann med 2-1

I div 6-premiären ställdes vårt med Hangvar gemensamma B-lag mot FC Gute C – ett gäng vältränade ungdomar. Matchen spelades på Rävhagens snabbspelade konstgräs. När dessutom Hangvar/Kappelshamns spelartrupp sjunkit från 18 till 12 lirare under matchdagens för- och eftermiddagstimmar, då såg det ut att kunna bli problem. Visst förde Gute spelet mestadels, men en bra disciplinerad defensiv, goda kämpatakter och ineffektiva motståndare bäddade för en lite överraskande seger för de våra med 2-1.

Under en förhållandevis bra första halvlek, är det HSK/KIK som är effektivast och skapar flera giftiga målchanser – två av dem förvaltar måltjuven Andreas på ett utmärkt sätt med två hårda skott välplacerat högt. Den första fint framspelad av Kristian efter dryga kvarten och den andra suveränt slagen av Sigge tjugo minuter senare.

Nämnda trio är också lagets mest tongivande spelare och när målskytten Andreas får gå av planen tio minuter in på andra halvlek efter en baksidanlåret-sträckning tror nog många på ett ras för de alltmer tröttkörda bortalirarna. Gute lyckas dock inte utnyttja sin snabbhet för kvicka omställningar, utan HSK/KIK lyckas hålla tempot nere och störa visbyungdomarna till dåliga avslut. Med knappa kvarten kvar kan Gute dock reducera, men sen kommer inget mer. Efter 90 minuter plus tillägg ståtar Hangvar/Kappelshamn med en härlig trepoängare.

Det är givetvis lite knepigt för det unga stadsgänget att förlora mot ett lag vars fyra äldsta spelare är lika gamla som hela hemmalagets! Det för dagen mycket lilla KIK-inslagets två spelare – Thage och Berra – är ju tillsammans bara de 114 år! Kul annars att se duktiga P 18-tjejen Anna Oscarsson i Gutes backlinje. Hon debuterar i flicklandslaget om ett par veckor. Ett plus också till debuterade unge domaren Jakob Norström.

Div 6 tisdag 1 maj FC Gute C-Hangvars SK/Kappelshamns IK B 1-2 (0-2)
Rävhagens Konstgräs kl. 19.00 Publik: 30 Domare Jakob Norström
MV Niclas Lindberg* – HB Elias Bogren*, MB Mikael Östervall*©, MB Sigurd Johansson*, VB Pontus Birath* – HMF Kristian Björklund*, MMF Jonatan Johansson*, MMF Thage Söderdahl, VMF Lucas Birath* – HF Anton Pontén*, VF Andreas Larsson* – Avb Berra Sandström
Målen: 0-1 Andreas (Kristian) 16; 0-2 Andreas (Sigurd) 37; 1-2 77