Förluster i korpens inledning

För första gången på många, många år har Kappelshamn ett lag med i korpens fotboll. Tanken är att blanda motionärer, klubblösa ungdomar och gamla veteranspelare för en stunds avkopplande fotbollslek.
De första matcherna gick av stapeln vecka 20 och där fick KIK sig en lektion i hur man ska spela effektiv sjumannafotboll av de i korpsammanhang rutinerade killarna i The Släckers och Lokrume IF.
I premiärfajten gör visserligen Mattias R ett läckert ledningsmål efter bara en minut, men sedan är det The Släckers för hela slanten. Redan i halvtid låg vi under med 1-5 och när domaren blåser av kunde premiärförlusten spikas till 1-9.
I den andra matchen tog vi ledningen igen i stark medvind, men istället för att gå till rättvis halvtidsledning med 5-0 stod det1-1 efter en markeringsmiss. Vi hade fyra träffar i målramen! Sedan tog istället Lokrume vara på sina chanser i andra och gjorde tre baljor.
Lärdomarna från matcherna är flera – för det första ska man inte spela med två backar en på mitten och tre anfallare utan 2-2-2. För det andra är det ingen offside så det gäller att se upp med motståndare som smyger in framför vårt mål och nickskarvar insparkar och inlägg.  För det tredje är tydligen tacklingar något som domarna blundar för, så det är bara at ge igen. Kan vi lära oss av misstagen kommer det är gå bättre. Att vi inte förbättrade oss mycket mellan match ett och två beror till största delen på att mer än halva laget förnyades mellan matcherna.

Korpens herrserie måndag 14 maj The Släckers-Kappelshamns IK 9-1 (5-1)

Annelund kl 18.30 Domare Johan Larzon
MV Jakob Hägbom © – HB Peter Karlsson, VB Berra Sandström – MF Ola Larsson – HF Oskar Pettersson, CF Mattias Rödén, VF Petter Höök – Avb Calle Ekström
Mål 0-1Mattias (Petter)