Vi får vara nöjda med oavgjort

På Klostervallen bjöds det på en kämpafylld men teknikfattig match. Roma hade det mesta av spelet men Kappelshamn hade de klaraste chanserna. Kappelshamn öppnade och avslutade målskyttet och ska vara mesta nöjda med slutresultatet 3-3 (1-1). Bortalaget börjar bra och har tidigt en straffsituation efter en Romahands men straffen uteblir. Tio minuter in på första halvlek tilldöms Kappelshamn en vänsterhörna. David slår den i mål efter en möjlig touch av en hemmaspelare. Kappelshamn fortsätter att skapa chanser. Närmast är Limpan som efter en ribbretur skjuter över. Patrik har ett friläge men får inte någon riktig träff. Efter detta ändras matchbilden. Roma bjuder på kortpassningsspel och kombinationer medan krigarna från norr försöker med långbollar på forwards som varit en gångbar taktik tidigare.
I mitten av första halvlek uppstår den första farliga chansen för Roma. En tappad boll i uppspelsfasen tvingar Jesper till en snygg räddning och Tullen får iväg returen. Minuten senare anfaller Roma på högerkanten. Första rensningen misslyckas. Bollen når fram till en fristående hemmaspelare som efter två skottförsök får bollen i mål. Ändå ett resultat att vara nöjda med i pausvilan.
I andra halvlek försöker bortalaget spela enkelt och utnyttja medvinden. I början är det bra spel och fina kombinationer men ofta är det och också felpassningar och missförstånd som förstör rytmen i spelet. Gästerna är sällan över halva plan med bollen under kontroll. I den fjärde minuten får Roma en frispark från höger sett med Kappelshamnsögon. Jesper boxar ut bollen men densamma nickas tillbaka in i mål och Roma övertar ledningen. Roma fortsätter att föra spelet. De vinner allt i luften runt mittplan och efter femton minuter spelade skapas ett friläge men Jesper avvärjer.
Halvvägs in i andra halvlek får Kappelshamn straff efter en handssituation. Exekutor är Limpan som utan pardon dunkar in bollen till vänster om keepern. Efter detta jämnas spelet ut en del men det konstruktiva står Roma för. Med tio minuter kvar har bortalaget inkast vid offensiv hörnflagga. Tyvärr följer flera misstag och felbeslut på varandra och Roma kan kontra in en 3-2-ledning.
Skam den som ger sig. I ett mönsteranfall där bollen flyttas från vänsterkant till högerkant och tillbaka igen kan David slå ett inlägg som möts upp av Patrik vid bortre stolpen och det är utjämnat till 3-3 vilket står sig matchen ut.
Bäst i Kappelshamn var Jesper och Tull som ägde luftrummet. Han lät inget slinka igenom vilket väl är signifikativt för tullen. Det är inte för inte han placerats i de bakre regionerna.
I övrigt var det ett gediget dagsverke där ingen föll ur ramen. Med lite mer delaktighet, aktivitet och viljan att hjälpa en lagkamrat kommer poängskörden att ständigt öka.
 
Div 5 torsdag 17 maj Roma IF-Kappelshamns IK 3-3 (1-1)
Klostervallen kl 19.00 Domare Lars Bogren Publik: 60
MV Jesper Forsman – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Michael Tull, VB Daniel Weijmers – HMF Adam Weijmers, MMF Johan Lindberg, MMF Mikael Åskoogh, VMF David Söderberg – HF Patrik Westerlund, VF Marcus Broberg – Avb Håkan Sandström, Andreas Nilsson, Mattias Andersson

Målen: 0-1 David (hörna) 12; 1-1 42; 2-1 48; 2-2 Johan (straff, Marcus) 70; 3-2 87; 3-3 Patrik (David) 89

Byten 46 HS in DW ut; 62 AW ut AN in; 73 DW in PV ut; 77 MA in PV ut; 81 MB ut PW in; 87 JL ut MB in