B-laget ner på jorden igen

Efter förra veckans storseger hemma mot topplaget Visby AIK trodde vi att jumbon Klinte borta skulle kunna besegras. Men så blev det inte. Ett kämpastarkt Klintehamn fick med sig alla poängen. Rättvist? – kanske inte, men de gör fler mål än vi och det räcker. Efter 45 minuter står det 2-2 helt ok efter spelfördelningen. Under den andra halvleken dominerade Hangvar/Kappelshamn visserligen och tryckte på för en seger utan att kunna pricka rätt i flera målchanser. Istället tog Klinte vara på en kontring och gjorde 3-2 med dryga fem minuter kvar att spela.
Det är lite turbulens under matchdagen när vi får fem sena återbud. Vi lyckas dock få ihop ett på pappret bra lag med några ”sistaminuten”-inkallade. Under den första halvleken är spelet rätt jämnt – HSK/KIK lyckas få igång mittfältspassningar och Klinte skapar sina chanser – så 2-2 i halvtid är helt ok.
Efter halvtidsvilan tar Hangvar/Kappelshamn över pressen och det mesta av spelet är förlagt till hemmalagets planhalva. Men vi lyckas inte få till någon bra avslutning och i den 84:e matchminuten kan hemma laget göra 3-2, som tyvärr också blir slutresultat.
Nu ska vi inte deppa ihop för förlusten utan ta nya tag och vinna kommande fajter. Det finns många som ska få en stjärna i boken för bra insatser – från KIK-gänget Thage på mittfältet, Conny som mittback och Danne som ytterback. De bästa hangvarsspelarna denna afton var Markus på mittfältet och Niclas i målet.

Div 6 tisdag 5 juni Klintehamns IK-Kappelshamns IK 3-2 (2-2)
Klintevallen kl 19.00 Publik 25 Domare Teddy Larsson
MV Niclas Lindberg* – HB Danne Weijmers, MB Conny Östergren, MB Mikael Östervall*, VB Tony Lindström – HMF Kristian Björklund, MMF Thage Söderdahl ©, MMF Markus Tidblom*, VMF Jonathan Johansson* – HF Mikael Öhman, VF AdamWeijmers – Avb Jörgen Sköldpil, Anton Pontén*
Målen 0-1 12; 1-1 Tony (Thage) 17; 2-1 Kristian (Marcus) 29; 2-2 44; 2-3 84