Revansch med viss dramatik

Efter att försmädligt tappat poäng i slutsekunderna i Klintehamn häromveckan är det ett revanschsuget hemmalag som tar emot på Snäckersvallen denna blåsiga och lite kylslagna tisdagkväll. Ett klart spelövertag och fyra mål av Sigge Johansson bäddar för en klar hemmaseger. Efter en orgie i målchansmissar för de grönsvarta lyckas dock Klinte få nerv i matchen genom sena mål, men som tur är räcker Sigges femte pytts i 78:e minuten till en uddamålsseger för HSK/KIK med 5-4.Efter de inledande tjugo minuternas dominans av Hangvar/Kappelshamns gemensamma reservlag och 2-0 i ledning, tror nog många åskådare och hemmaledare att det här kan bli en storseger. Ett Klinte-mål efter försvarsslarv följs visserligen av ett par nya hemmamål, men en sen bortareducering strax före halvtid ger Klinte inspiration inför halvlek nummer två.
Andra halvlek inleds med många chanser för HSK/KIK att punktera matchen. När detta inte sker får istället Klinte till en ny reducering efter en grov offside med tjugo minuter kvar att spela. Kvällens målkung Sigge gör elegant sitt femte mål några minuter senare på en ny bra framspelning från Johan. Då borde spänningen vara över, men ett nytt slarv i hemmalagets bakre regioner ger Klinte ett fjärde mål fem minuter senare. Därmed blir matchens sista minuter väldigt spännande, Men Hangvar/Kappelshamn reder ut stormen och vinner rättvist, men knappt.
Spelarkritiken i kvällens lag med övervägande KIK-spelare blir mest beröm till två hangvarslirare – målkungen Sigge och lagets centrala dominant Tibba. Även Kappelshamns brytningssäkre bollvinnande kämpe Micke ska ha en stor eloge liksom klokt spelade oldtimern Conny.
Div 6 tisdag 26 juni Hangvar/Kappelshamn B-Klintehamns IK B 5-4 (4-2)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 40 Domare Bengt Björnlund
MV Nils Ingelmark – HB Elias Bogren*, MB Conny Östergren, MB Marcus Tidblom*, VB Tony Lindström – HMF Johan Carlén, MMF Thage Söderdahl ©, MMF Mikael Öhman VMF Adam Weijmers – HF Danne Boman, VF Sigurd Johansson* – Avb Karl Malmberg*, Nicklas Blidfors, Pontus Birath*, Lucas Birath*
Målen 1-0 Sigurd (Marcus, frispark) 15; 2-0 Sigurd (Johan) 18; 2-1 23; 3-1 Sigurd (Johan) 30; 4-1 Sigurd (Karl) 38; 4-2 44; 4-3 72; 5-3 Sigurd (Johan) 78; 5-4 83