Tre härliga poäng efter klassmål av klasslirare

Med perfekta förutsättningar och en ganska nykomponerad startelva tog sig hemmalaget an ett nytt grönvitt Hemse med hopp ett bättre slut än vid förra matchen. Det blev en ganska välspelad match men som aldrig nådde någon riktig intensitet. Kappelshamn förde spelet och hade de bästa chanserna. Det var dock inte förrän i mitten av andra halvlek som Micke Åskoogh på egen hand kunde fastställa slutresultatet 1-0 efter en soloraid och distinkt avslut. Med ord som stolthet och eget ansvar tog hemmalaget hand om taktpinnen direkt. Det var bara revansch som gällde efter förra veckans debacle. Laget var lite mer defensivt formerat med något fler spelare placerade i planens centrala delar för att minska de ytor och stänga de luckor som tidigare varit vidöppna. Förutom någon halvchans och inlägg var bortalaget ganska ofarliga i sina attacker – samtidigt som försvarsarbetet fungerade bra för Kappelshamn genom enkelhet och beslutsamhet.
Även offensivt såg det bättre ut. Det bjöds på många fina kombinationer och spelvändningar.
Detta mynnade ut i flertalet frisparkar och hörnor vilka alla var slagna med kvalitet, dock utan att resultera. Hemses målvakt höll laget kvar i matchen med många fina ingripanden. Hemmalaget var nära ett ledningsmål många gånger – men det var mållöst i halvtidsvilan.
Andra halvlek började med lite skyttegravskrig då lagen bytte inkast med varandra några gånger för mycket för att det ska vara hälsosamt och underhållande. Kappelshamn fortsatte att föra spelet men oförmågan att göra mål fortsatte. Till sist var det hemmalagets fältherre som spräckte den så förhatliga nollan. Efter ett inkast hamnade bollen hos Åskoogh som satte fart. Efter att ha rundat halva hemselaget avlossades en vänsterkanon och bollen satt snyggt i bortre burgaveln efter cirka halva andra halvleken spelad
Efter detta försökte bortalaget ta kommandot – men både ork och skicklighet tröt på slutet och Kappelshamn kunde avvärja alla försök till kvittering och återigen stå som segrare. En stor eloge till samtliga i och kring laget för ett bra dagsverke. Nu är de grönsvarta på gång igen och segerns sötma smakar bättre än förlustens bitterhet.

Div 5 torsdag 7 juni Kappelshamns IK-Hemse BK 1-0 (0-0)

Snäckersvallen kl 19.00 Publik 25 Domare Teddy Larsson
MV Rikard Holmström – HB Johan Carlén, MB Mats Pettersson ©, MB Mattias Boman, VB David Söderberg – DMF Andreas Nilsson – HMF Viktor Pettersson, MMF Johan Lindberg, MMF, Mikael Åskoogh, VMF Ola Hult – TF Marcus Broberg – Avb Pablo Valenzuela, Adam Weijmers, Mattias Andersson, Håkan Sandström
Mål 1-0 Micke Å 71