Äntligen vinst!

Torsdagen bjuder på regn och ruskväder så nu är kvoten för årets regnvädermatcher fylld. Om vädret är kallt bjuder spelet på värme. Våra grabbar är riktigt på hugget idag och den slutliga 3-1-segern är tveklöst i underkant. Med lite större millimeteranpassning har den första halvleken kunnat skena iväg med ytterligare några mål men nu får vi gå till halvtidsvila med en skör 2-1-ledning.
Matchen börjar bra och redan i den 4:e minuten kan vi anteckna 1-0 när Patrik frispelar Macke som behärskat placerar in bollen. Efter knappa halvtimmen frispelar Patrik igen. Denna gång är det Limpan som i eget majestät löper sig fri från halva planen och trycker in 2-0-målet.
Några minuter senare får När en frispark cirka 25 meter från vårt mål. Frisparksskottet är hårt, lågt och studsar med förrädisk studs i det blöta gräset och smiter in vid ena stolpen. Så långt var det Närs första skott på mål. Förutom våra egna två strutar räknar vi in åtta klara målchanser och ett antal halvchanser. Det vittnar om att det var viss aktivitet i motståndarnas straffområde.
Vi äger spelet även i den andra halvleken – även om vi mattas något och inte skapar lika mycket i anfallsväg. David får avgöra efter en crosspassning, där han vänder bort en gubbe och skjuter perfekt vid närmaste stolpen.
Till denna match får vi stuva om i laget en aning vilket bland annat medför en helt ny mittbackskonstellation i form av Adde och Danne B. De spelar som ett dyrkfritt kassaskåp modell Franz Jäger. Inte ens Jönssonligan hade kunnat dyrka upp dem.
Måste även nämna Macke och Limpan i den nygamla tvåmannakedjan. Äntligen får vi fart på anfallsspelet. Limpan med sin rörlighet håller hela Närs backlinje sysselsatt eftersom han på något märkligt sätt är på såväl högerkanten som vänsterkanten – samtidigt! Fråga inte hur det går till, men det finns fysiska lagar som mänskligheten fortfarande inte kan förklara. Macke skapar också en massa oreda i motståndarnas defensiva uppställning med sin bollkreativitet.
Överlag är det fullt godkänt och kan vi fortsätta i den här stilen kommer poängskörden att öka markant. Bra kämpat grabbar!

Div 5 torsdag 9 augusti -Kappelshamns IK- Närs IF 3-1 (2-1)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 10 Domare Anders Nyström
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Andreas Nilsson, MB Daniel Boman, VB Daniel Weijmers – HMF Adam Weijmers, MMF Patrik Westerlund, MMF Mikael Åskoogh ©, VMF David Söderberg – HF Johan Lindberg, VF Marcus Broberg – Avb Håkan Sandström, Mikael Öhman, Mattias Andersson
Målen 1-0 4 Marcus (Patrik, 2-0 26 Johan L (Patrik) 2-1 33, 3-1 74 David (Macke)
Byten 46 HS in DW ut, 65 MÖ in PW ut, 75 MA in MB ut, 77 DW in PV ut