Förlust mot serieledarna

Det blev ingen revansch mot serieledande Dalhem B. Vi fick åka hem med 1-4 i bagaget men trots förlusten kunde vi haft åtminstone en poäng med oss med lite flax men det är inte vårt år i år. Inte i år heller ska man kanske tillägga. Första halvleken är jämn rent spelmässigt där vi står för de något vassare chanserna men där Dalhem gör det enda målet på ett vådaskott som borrar sig in i Rilles högra hörn. I övrigt fastnar Dalhems anfall i vår backlinje så det hettar inte till riktigt ordentligt i de bakre leden.Framåt skapar vi fyra, fem chanser som kan resulterat om inte om funnits med i bilden.
Vi startar friskt i andra halvlek och efter ungefär fem minuter tilldöms vi straffspark då Limpan blir ”brutalt” utsatt för en tröjdragning. Micke Å kliver fram och placerar in kvitteringen stensäkert och lågt i målvaktens vänstra hörn. Nu är vi på gång… men! Successivt maler Dalhems lag ner oss och vi får i större utsträckning inrikta oss på försvarsspel.
Vi lyckas hålla Dalhem stången i cirka. 20 minuter innan det spricker. Deras ledningsmål kommer på en inspelning från högerkanten på fri spelare framför mål. Det går lite för fort och vi hinner inte riktigt med.
Mot slutet försöker vi oss på en offensiv. Men det resulterar i att vi öppnar oss bakåt och Dalhem är inte sena att utnyttja vår frikostighet och kan kontra in de två avslutande målen. 3-1-målet luktar dock offside lång väg. Vi klandrar inte domaren då det är svårt att hinna med i djupledsseendet, när man dessutom inte har assistans av linjedomare.
Förlusten är inte mycket att försöka bortförklara, även om den blev några mål för mycket sett till spelet. Vi krigar på bra och skämmer inte ut oss på något sätt. Många bra spelarinsatser, även om spelarna själva klagar på att det inte funkar i lagdelarna. Bland annat är det för stort glapp mellan backlinje och mittfält. Delvis kan det förklaras av att Dalhem har snabbare bolltransporter – spelar lättare förbi och runt oss vilket göra att backlinjen blir satt under ständig press. Därmed får vi inte möjlighet att lyfta upp spelet i banan – utan får inrikta oss på totalförsvar. Trots fyra baklängesmål gör ändå backlinjen en strong arbetsinsats.
Ingen nämnd och ingen glömd i övrigt. Vi kommer igen med nya friska tag – förhoppningsvis!

Div 5 torsdag 16 augusti Dalhems IF B- Kappelshamns IK 4-1 (1-0)
Dalhems IP kl 19.00 Publik: 20 Domare: Anton Henziger
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Johan Carlén, VB Daniel Weijmers – HMF Adam Weijmers, MMF Patrik Westerlund, MMF Mikael Åskoogh, VMF David Söderberg – HF Daniel Boman VF Johan Lindberg – Avb Håkan Sandström ,Tony Lindström, Viktor Pettersson
Målen: 1-0 5, 1-1 51 Micke Å straff, (Johan L), 2-1 72, 3-1 85, 4-1 89
Byten: 46 VP in DB ut, HS in DS ut, TL in PV ut, 67 DS in DW ut, 73 DB in PW ut, 83 PW in AW ut