Höstpremiären mot Klinte slutade med förlust

Det är bara att konstatera att bollen inte rullar vår väg i år. Den blåsiga augustimatchen som sådan är förhållandevis jämn. Vi börjar matchen bra och förlägger spelet till den offensiva planhalvan under den första kvarten. Då har vi också en 1-0-boll inne som blir ytterst tveksamt bortdömd för ruff på målvakten i dennes  Efter den första kvarten planar spelet ut för att sedan väga över till Klintehamn. De tar också ledningen efter dryga halvtimmen på en instickspassning som letar sig in i straffområdet till en fri spelare som kan chippa in bollen i bortre hörnet.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Klinte får en straffspark. Men precis som i föregående mot dem kniper Rille straffen på ett säkert sätt. Emellertid tar det bara ytterligare någon minut innan 0-2-målet kommer. Ett långskott från 25 meter räddas av Rille som får sträcka ut i fulla sin längd men skottet ligger aningen för långt ut för att den ska kunna greppas så det blir en retur som slås i mål från en helt fristående spelare.
0-3 kommer en kvart in på andra halvleken efter en hörna där vi är osedvanligt passiva.
Mot slutet får vi fart på benen igen när vi börjar jaga reduceringsmål men vi kommer inte längre än en boll som snurrar på mållinjen.
Visserligen är matchen någorlunda jämn, men Klintehamn är dock något konstruktivare i sitt spel och hittar passningslösningar där vi i liknande situationer snarare spelar mera på chans. Går det så går det. Vi hemfaller alltför ofta också åt gammal klassisk engelsk långtjongfotboll där bollen oftare är i luften än på backen. Det kan fungera om man är ett utpräglat kontringslag som kan nå fram med långbollar på djupet. Men så fungerar det inte hos oss.
Kampviljan är det dock inget fel på och trots att spelarna i många fall kommer direkt från semesterfirandet så är det inte mer blåa trynen av syrebrist än vanligt.
Mats sliter duktigt och kunde visa upp årets mest svettgenomdränkta tröja. Johan C är också riktigt alert och har faktiskt sex skott mot mål. Adam och Patrik är också pigga och i synnerhet under den första halvleken. Håkan spelar andra halvlek och visade prov på gamla goda takter. I övrigt bra kämpande men vi räcker bara inte till.

Div 5 torsdag 2 augusti -Kappelshamns IK- Klintehamns IK 0-3 (0-1)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 30 Domare Anders Nyström
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Michael Tull, MB Mats Pettersson ©, VB Johan Carlén – HMF Adam Weijmers MMF Patrik Westerlund MMF Johan Lindberg VMF David Söderberg – HF Daniel Boman VF Marcus Broberg – Avb Andreas Nilsson, Håkan Sandström
Målen 0-1 32, 0-2 53, 0-3 60
Byten 33 AN in DB ut, 46 DB in AW ut, HS in PV ut, 61 AW in AN ut, 77 PV in MT ut, 78 AN in PW ut, 82 PW in MB ut