Skön storseger i norrderbyt

Årets bästa match! Norrderby mot Graip och äntligen får våra grabbar till en riktig smällkaramell efter årets bästa spel. Seger med 6-2 – vilket kunde ha blivit tvåsiffrigt med lite mera flax och skärpa i avsluten.
Det börjar med 1-0 redan i 7:e minuten då Patrik knäar in bollen i kalabaliken som uppstod efter en hörna. Micke Å ökar på med 2-0 på nick och också efter en hörna – där bollen far som en flipperkula i straffområdet.
Graip reducerar strax därpå på en tveksam straff. Är situationen som ger straff verkligen innanför straffområdet?
Johan Carlén får göra mål på sin forna klubb med sitt 3-1-mål, där han blir helt frispelad av Macke och bara behöver rulla in bollen i tomt mål.
I andra halvlek fortsätter vi trumma på och det dröjer inte länge innan Limpan tar emot ett inlägg från vänster, vänder bort en spelare och hur elegant som helst placerar in 4-1. Av bara farten sätter Macke 5-1 på framspelning av Limpan där båda herrarna zickzackar sig fram i straffområdet mellan motståndarna.
Graip får visserligen reducera på det enda skottet de har på mål i andra halvlek. Men strax före eld upphör fastställer Limpan slutresultatet efter en suverän klacksparkspassning från Micke Å som helt öppnade upp ett förvirrat försvar och friställer Limpan som hur säkert som helst kan placera in bollen i ena hörnet.
Visserligen är Graip för dagen väldigt blekt, men samtidigt gör vi en bra match hela vägen nerifrån Rille och uppåt. Backlinjen med Pablo, Adde, Tull och Mats spelar lugnt och metodiskt, stänger till och hittar fram med uppspelen. Ett extra plus för Pablo som gör sin bästa match för året.
Mittfältet med Johan C och David på yttrarna samt Patrik och Micke Å på mitten står för stor anfallsintensitet och överlag kreativt spel med många bra uppspelskombinationer som öppnar upp motståndarnas försvar.
Framåt är Macke och Limpan ordentligt på hugget och ser till att Graips backlinje får en riktigt svettig afton.
Alerta avbytare denna afton var Viktor, Danne W och Mattias A som kom in och rörde om i grytan med bravur.
Kassaskåpssäker seger med andra ord och kan vi plocka fram detta spel i de avslutande matcherna kan det blir riktigt skojigt.
Lite smolk i glädjebägaren är det med tanke på att detta är Åskooghs sista match i Kappelshamn och vi får därmed tacka för hans galanta insatser i klubbens grönsvarta mundering under detta år. Nu går flyttlasset för Micke till Stockholm och nya äventyr. Vi säger Adios Amigo och lycka till i kungliga huvudstaden.

Div 5 torsdag 24 augusti Kappelshamns IK-IK Graip 6-2 (3-1))
Snäckersvallen kl 18.30 Publik 20 Domare Teddy Larsson
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB, MB Michael Tull , MB Andreas Nilsson, VB Mats Pettersson © – HMF Johan Carlén, MMF Patrik Westerlund, MMF Mikael Åskoogh, VMF David Söderberg – HF Johan Lindberg, VF Marcus Broberg– Avb Viktor Pettersson, Daniel Weijmers, Mattias Andersson
Målen: 1-0 Patrik (Marcus) 7; 2-0 Micke Å (Marcus) 15 2-1;straff 18;, 3-1 Johan C (Marcus) 24, 4-1; Johan L (Marcus) 56; 5-1 Marcus (Johan L) 60; 5-2 77; 6-2 Johan L (Micke Å) 83,
Byten 37.VP in DS ut; 60 DS in JC ut, 66 MA in PW ut, 75 DW in PV ut