B-laget kvar i toppen efter 4-2

Efter en ny bra match ser Hangvar/Kappelshamn B till att toppstriden i div 6 lever serien ut. 4-2 skrivs segern till i en rätt tuff kamp mot Fårösund B. Efter 4-0 till det för kvällen grönsvarta bortalaget efter en timmes spel tror publiken på en storseger för HSK/KIK, men de rödvitrandiga kommer starkt tillbaka med två reduceringsmål och ser till att matchen har kvar spänning tiden ut.
Bortalaget inleder bra med många markpassningar inom laget och bra tryck på motståndarnas planhalva. Dock skapas lite för få riktigt bra lägen för avslut, men i tionde minuten blir David fint framspelad av Pierre och ensam med målvakten avslutar han behärskat med mål. En kvart senare gör måltjuven Sigge 2-0 efter att ha utnyttjat ett misstag i hemmaförsvaret.
Fårösund har denna kväll många spelare med från samarbetsklubben Graip – flera unga, duktiga men kanske lite lättviktiga spelare som ser ut att krokna i början av andra halvlek, då Pierre nickar in två mål på perfekta inlägg från Fredda.
Genom två snygga reduceringsmål i mitten av halvleken får Fårösund/Graips spelare nytt mod och skapar många farligheter i ett lite tröttkört Hangvar/Kappelshamn. Men vi reder ut stormen och lyckas hålla ledningen med 4-2 matchen ut.
En anledning till den förändrade matchbilden är att planens gigant Hangvars Magnus Berg går av planen efter en timmes spel. Förutom Magnus ska KIK:s båda 90-minutersspelare Bäck och Håkan ha en eloge för goda insatser liksom HSK-målvakten Jonas, målfarlige Sigge och oldtimern Fredda som gör goda anfallsprestationer den dryga timmen han spelar. Även dagens domare ska berömmas för en för denna serie mycket bra insats. Kul att KIK kan presentera två unga nyförvärv och debutanter i denna match – 19-årige Abbe från Tyresö FF och 16-årige Joel från FC Gute.

Div 6 tisdag 28 augusti Fårösunds GoIK B-Hangvar/Kappelshamn B 2-4 (0-2)
Slite Konstgräs kl 19.00 Publik 20 Domare Jakob Norström
MV Jonas Karlsson* – HB Adam Weijmers, MB Marcus Tidblom*, MB Magnus Berg*, VB Fredrik Bäck – HMF Kristian Björklund*, MMF Pierre Liljegren*, MMF Håkan Sandström, VMF David Söderberg – HF Thage Söderdahl ©, VF Sigurd Johansson* – Avb Fredrik Johansson*, Abolfazl Nazari, Conny Östergren, Joel Hedström
Målen 0-1 David (Pierre) 10; 0-2 Sigurd 25; 0-3 Pierre (Fredrik) 51; 0-4 Pierre (Fredrik) 55; 1-4 61; 2-4 63
Byten 26 FJ AN in DS TS ut; 46 JH CÖ in SJ AW ut; 60 TS in MB ut; 72 AW in AN ut; 73 DS in KB ut; 85 SJ in JH ut
* spelare med hangvarslicens