Bara en poäng på Sudret!

Det här laget är ett mysterium. Ena veckan kan vi spela briljant fotboll och fullständigt köra över lag före oss i tabellen för att i nästa match – som idag – få åka hem med bara en poäng mot seriens jumbolag. 1-1 mot Hemse lär inte gå till historien som någon av de mest välspelade matcherna. Men Hemse på bortaplan är aldrig någon lätt historia – det fick vi bevis för även denna gång. Matchen har mycket av ”sparka-och-spring”- karaktär utan något ordnat spel från något håll, men det blöta gräset efter fredagens regn gör det hela en aning chansbetonat. Här på soliga Gotland är ju inte spelarna vana vid att spela i regn. Därför blir det väl rena chocken när det visar sig att planen är blöt.
I det stora hela får väl resultatet anses vara rättvist. Kappelshamn äger spelet under delar av matchen, men öppnar sig också för kontringar. Som tur är så är backlinjen vaken och släpper inte igenom motståndarna till mer än några halvchanser. Emellertid får Hemse ta ledningen med cirka halvtimmen kvar på en flipperkula i straffområdet – efter hörna som vi inte lyckas rensa undan. Kvitteringen svarar Macke för som kan dra in bollen i nättaket från straffområdeslinjen. Detta på en perfekt framspelning från Limpan.
David har dessutom ett klockrent ribbskott som var värt ett bättre öde. Därutöver har vi en handfull skott som svischar strax utanför eller över. Skotten på mål vinner vi knappt med 8-7. Hemse är således inte ofarliga.
Även om spelet är stundtals bra och stundtals en katastrof är backlinjen med Pablo, Tull, Danne B och Mats riktigt stabila matchen igenom.

Nu ökar avståndet istället till de närmast framförvarande lagen – men det är bara att bita ihop och komma igen.

Div 5 lördag 1 september Hemse BK-Kappelshamns IK 1-1 (0-0))
Sudervallen kl 15.00 Publik 10 Domare Lars Bogren
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB, MB Michael Tull, MB Daniel Boman, VB Mats Pettersson © – HMF Johan Carlén, MMF Patrik Westerlund, MMF Andreas Nilsson, VMF David Söderberg – HF Johan Lindberg, VF Marcus Broberg– Avb Mikael Öhman, Viktor Pettersson
Målen: 1-0 59, 1-1 Macke (Johan L) 67
Byten 15 MÖ in AN ut, 31 VP in DS ut, 58 DS in JC ut, 59 AN in MÖ ut 73 JC in PV ut 83 MÖ in MP ut