Gyttjebrottning på Traume IP

Den tjugonde omgången bjuder på gyttjebrottning på Visby AIK:s hemmaplan. Våra gula tröjor har en klar impregnering av fyra nyanser av brunt efteråt. Resultatet befäster dock Kappelshamns ledning i formtoppen då vi kan smyga hemåt med en 3-2-vinst. Den sjätte raka matchen utan förlust – fem vinster och en oavgjord. Segern mot nästjumbon VAIK B är emellertid inte lättköpt. Matchens första femton minuter är motståndarnas och våra mannar verkar ha fastnat i gyttjan. Hemmalaget tar också ledningen, men matchen svänger successivt över till vår fördel. Vi börjar få tryck mot VAIK-målet. Bland annat har Matte A en stolpträff och en snygg lobb som stryker tätt utanför. I den 40:e minuten slår Dubbel-Johan till – det vill säga firma Carlén & Lindberg. Carlén jobbar sig in straffområdet från högerkanten och blir rejält kapad med straff som följd. Herr Lindberg stegar fram och prickar in kvitteringen.
Andra halvleken börjar sedan med en av de värsta kanonader som Kappelshamn utsatt ett motståndarlag för. Protokollföraren – det vill säga undertecknad – räknar in fem skott på mål och sju solklara chanser efter de första tolv minuterna. Det är missade frilägen, miss av tomt mål och … miss på miss. Danne B kommer med det förlösande ledningsmålet på ett skott som normalt sett inte borde ha blivit mål. Han drar till ur praktiskt taget ingen vinkel alls på främre stolpen. Här ska det också noteras att Danne bara hann med 15 minuters spel och på den kvarten hann han missa fyra chanser, göra ett mål och sedan bli utvisad efter gruff med motståndare. Snacka om intensiv kvart. Några minuter efteråt ökar vi ledningen till 1-3 på en 25-metersfrispark som David prickar in via ribban.
Därefter svänger matchen över igen till visbygänget och vi får slå ifrån oss under den sista delen av matchen. Hemmalaget reducerar till 2-3 på ett strulmål. Där får vi inte undan bollen och stadskillarna har sedan bud på kvittering men KIK rider ut stormen och skickar antagligen ner VAIK i div 6.
Mattias B gör en bra insats i mittförsvaret tillsammans med Micke som också ska ha en klapp på axeln då han spelar med pajade ledband i ena vristen, vilket uppenbarligen inte var till något hinder. Tony gör också en helgjuten insats, först som ytterback, och sedan som forward.
Bra grabbs, tre poäng och nu tar vi de återstående sex av bara farten.
Div 5 lördag 29 september IF Visby AIK B-Kappelshamns IK 2-3 (1-1)
Traume kl 15.00 Publik 15 Domare Christos Kaidis
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Michael Tull, VB Tony Lindström – HMF Patrik Westerlund, MMF Andreas Nilsson, MMF Johan Lindberg, VMF David Söderberg – HF Mats Pettersson © VF Mattias Andersson – Avb Daniel Boman, Johan Carlén, Thage Söderdahl
Målen 1-0 15; 1-1 Johan L (straff, Johan C); 40, 1-2 Daniel (Pablo) 57; 1-3 David 64; 2-3 70
Byten 22 JC in PW ut, 46 DB in MA ut, 51 PW in AN ut, 71, MA in PV ut, 80, TS in DS ut, 85 DS in TL ut
Utvisning 61 Daniel