Kappelshamn knäckte serieledarna!

 Det gamla ångloket Kappelshamn börjar få upp farten riktigt ordentligt nu. Det får serieledande Roma IF erfara då KIK avgår med segern, 2-1. Matchen är spelmässigt jämn. Roma äger lite mera boll, men vi har en stabil försvarsmur som inte släpper mycket förbi sig. Som helhet är det mera kamp än skönhetsspel – men här ser man också resultatet av hårt arbete i 90 minuter. Det är det som är ett av detta lags adelsmärken. Kampmoralen! Det här gänget kan försätta berg när man går in med rätt inställning. Suveränt jobbat grabbar! Kul att se Matte B tillbaka i laget. Det är första matchen för höstsäsongen för hans del och han kliver in och spelar hur säkert som helst. Rille får också visa sig på styva linan vid några tillfällen och står för årets svettigaste räddning redan efter sju minuters spel då han får sträcka ut i fulla sin längd och tippa ut en nick nere vid stolproten.
Annars är det mycket krig på mittfältet där Adde och Limpan i sedvanlig ordning får agera arbetshästar med Patrik och Adam på kanterna. Båda stryper ytorna för Romas kantspel och gör livet rätt surt i största allmänhet för motståndarna. David är för dagen högerback i Pablos frånvaro och detta för att kunna bemöta Romas snabba forwards. Både David och Danne W på andra kanten är i hög grad medverkande till att Roma inte får husera hej vilt. Mats krigar som vanligt i 90 minuter. Var får han energin ifrån?
Framåt är Macke och Mattias A de som ska göra det i straffområdet, men de får i högre utsträckning inrikta sig på försvarsspel på mittfältet eftersom det är där spelet håller till. De bollar vi får fram i anfallsposition är lätträknade i den första halvleken men så såg det ut för Roma också.
Med ett enda skott på mål under de första 45 minuterna tar vi ändå ledningen med 1-0. Patrik får iväg ett långt inlägg ute från vänsterkanten som istället tar banan över målvakten och landar hur snyggt som helst i bortre burgaveln. Patrik vill att jag ska skriva att det var ett stenhårt skott i krysset från 30 meter – så då skriver jag ”Patrik gör 1-0 på ett stenhårt skott i bortre krysset”.
Ett stort bekymmer inträffar efter cirka en halvtimme. Macke pajar sitt högerknä och det är ingen liten fjössträckning det handlar om utan totalhaveri. Man kan nästan höra hur delarna skramlar omkring därinne bakom knäskålen. Det är slutspelat för Mackes del i år och i värsta fall såg vi också slutet på herr Brobergs fotbollskarriär. Men vi får be till de högre makterna och hoppas på att så inte är fallet. Fortsättning följer i detta drama. Vi pratar med största säkerhet om operation och x antal månader i konvalescens. Vi håller tummarna för att Macke kommer igen med buller och bång.
I andra halvlek får vi fart på anfallsspelet också. Mycket beroende på att Roma börjar gå framåt vilket skapar ytor för oss på kontringar. Tony – som får kliva in för Macke – är riktigt på hugget och har fyra avslut på mål under andra halvlek. Han gör en mycket bra insats med sitt uppoffrande spel. Roma kvitterar på ett struntmål där bollen hoppar och far innan den smiter in via ena stolpen. De berömda ”sista tio minuterna” – som varit vårt stora bekymmer i flera år – har i år visat en ny sida, vi kan göra mål istället. Med nio minuter kvar kontrar vi, en lång utspark från Rille letar sig fram till Tony som hinner aningen före en Roma-back och målvakten och från straffområdesgränsen touchnickar han in segermålet. Där ser man vikten av att fullfölja och inte kliva undan. Här skulle en motståndares 140 kilo kunna skrämma vilken anfallare som helst men Tonys 115 kilo räcker till i närkampen. I situationen som uppstår ska även Micke Ö ha en eloge eftersom han kan fullfölja bollbanan och därmed själv bli matchvinnare. Men Micke väljer att bara täcka bollen så att den får fortsätta in i mål. Möjligen kan det också bero på att Micke inte vill röra bollen för att det finns risk för en offsideavblåsning då.

Div 5 lördag 22 september IF Kappelshamns IK-Roma IF 2-1 (1-0)
Snäckersvallen kl 11.00 Publik 22 Domare Magnus Jonsson
MV Rikard Holmström – HB David Söderberg MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson ©, VB Daniel Weijmers – HMF Adam Weijmers MMF Andreas Nilsson MMF Johan Lindberg VMF Patrik Westerkund – HF Mattias Andersson, VF Marcus Broberg – Avb Mikael Öhman, Tony Lindström, Thage Söderdahl
Målen: 1-0 Patrik (Adde) 40, 1-1 70, 2-1 Tony (Rikard) 81
Byten: 27 TL in MBr ut, 62 MÖ in AW ut, 73 AW in PW ut, 82 TS in MA ut