Revansch mot Hansa/Hoburg!

Äntligen, där satt den! Matchen på Hansavallen bjuder på en fin gräsmatta och strålande höstsol och framför allt … seger! Det är på tiden då vi inte vunnit i seriesammanhang sedan vårmatchen 2009 mot H/H. Nu kan vi åka hem med 3-1 i bagaget (eller 1-3 eftersom vi var bortalag). Vinsten är rättvis då vi står för de flesta farligheterna och för själva kampen om spelet. H/H är ett ungt lag som trillar boll rätt duktigt när man ger dem chansen. Men idag är vi hetare och jobbar helt enkelt ner ungdomarna. En arbetsseger med andra ord. Det är härligt att skåda när man ser hur hela laget står upp för varandra och kämpar som besatta. Här har vi kollektivets styrka – nämligen jobba, jobba, jobba!Även om laget har svackor här och där då H/H får förlägga spelet till vår planhalva, så är det sett över hela matchen ändå en match i vår favör.
I sedvanlig ordning gör vi ett antal vrålsnygga mål som är som hämtade direkt ur skolboken. David börjar målskyttet med ett skott från straffgränsen som letar sin in i målvaktens högra hörn. Adam ökar med en fjösare med vänstern som med knapp styrfart letar sig in med målvaktens hjälp. Limpan nickar in 1-3 i tomt mål på ett perfekt inlägg från Adde. Därmed är herr Lindberg uppe i sju mål och delad skytteledning med Micke Å.
Svårt att lyfta fram någon enskild spelare en dag som denna. Alla är på hugget och Limpan springer och sliter som i fornstora dagar. Mattias A får återigen chansen från start. Han kan kliva av banan med högt betyg efter att ha satt H/H:s mittlås i ordentligt arbete med ett uppoffrande spel. Rille styr backlinjen som är vattentät. Mittfältet krigar föredömligt och gör alla tre målen. Forwards – förutom Matte A – gör också Patrik, Macke och Jörgen bra ifrån sig.
Dagens vinst gör att vi klättrar två placeringar i tabellen. Lysande!

Div 5 lördag 15 september IF Hansa/Hoburg-Kappelshamns IK 1-3 (1-2)
Hansavallen kl 15.00 Publik 20 Domare Christos Kaidis assisterande Hugo Korsell o Rasmus Hägglund 
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mikael Öhman, MB Mats Pettersson ©, VB Tony Lindström – HMF Adam Weijmers, MMF Andreas Nilsson, MMF Johan Lindberg, VMF David Söderberg – HF Mattias Andersson, VF Patrik Westerlund – Avb Daniel Weijmers, Marcus Broberg, Jörgen Sköldpil
Målen: 0-1 David (Mattias A) 21, 0-2 Adam (David) 33, 1-2 41, 1-3 Johan L (Andreas) 61
Byten: 46 MB DW in PV PW ut, 70 JS in MA ut, 75 PV in AW ut, 84 PV in TL ut 86 AW in AN ut