Revansch mot Vänge

Vårens 0-6 i baken mot Vänge vänder på lördagen till en 4-2-seger i Kappelshamns favör. Det var inget snack om saken. Våra grönsvarta är taggade upp till hårfästet och går ut och tar tag i taktpinnen på en gång. Redan i den första minuten har David ett ribbskott och därefter följer en kanonad mot motståndarmålet. Under första halvlek har vi sexton avslut mot mål varav två ribbträffar. Dessvärre är inte siktet inställt ordentligt. De flesta skotten stryker tätt utanför eller över. Vänge har egentligen bara en möjlighet som är värd att nämna då de efter fem minuter har ett närskott som Rille gör en fantomräddning på och där returen sedan slås i stolpen. Närmare än så kommer inte bortalaget.
Mattias A spräcker nollan med att påpassligt trycka in en ”halspassning” från Adde. Man får använda kroppens alla delar utom händerna när det gäller att passa.
1-0 står sig halvleken ut, men vi bör ha gjort både tre och fyra mål sett till matchbilden.
Den andra halvleken börjar en aning trögt för vår del. Det kan förklaras med att vi nu spelar mot den kraftiga vinden. Vänge skapar några halvchanser först och får efter en kvart in kvitteringen. Vår vana trogen är vi en aning ofokuserade på en hörna och Vänge får peta in bollen från nära håll på fjärde försöket. Märkligt att vi inte kan få bort bollen.
Emellertid repar vi mod och tar tag i spelet igen. Trots kraftig motvind får vi ändå fram bollarna och kan skapa chanser. Men så var det där med matchens sista tio minuter. Det har varit vår akilleshäl i flera år och mönstret gick igen till att börja med även denna gång. I den 80:e minuten tar Vänge ledningen med 1-2 och det på ett märkligt sätt. Ett vådaskott från 35 meter letar sig på krångliga vägar in i nätmaskorna.
Ska förbannelsen med matchens sista tio minuter stå sig även denna gång? Nej, kappelshamnsgänget knyter nävarna i de fickor som inte finns och hittar en växel till som inte använts på åtskilliga år. Motståndarna pressas tillbaka långt in i eget straffområde. I den 85:e minuten får vi utdelning då Håkan hittar in med en instickspassning till Carlén som frispelad drar in 2-2 med ackuratess. Avspark och vi är på som hökar igen. I näst sista minuten vinner Matte A en duell vid straffgränsen och får fram bollen till Limpan som kan promenera in bollen i tomt mål. Avspark igen och ny attack från KIK där Håkan slutligen hittar fram med ett långpass på bortre stolpen där Tony vräker sig fram och trycker in 4-2. Paradoxalt nog mot sin forna klubb.
Vilken kämpamatch! När vände vi senast en drabbning med tre mål under matchens sista fem minuter? Tveklöst är detta lagets bästa match för året. Det är härligt att se denna kampvilja i matchens 90 minuter. Med detta spel hade vi minst legat på den plats som nu Vänge har, det vill säga den tredje. Suveränt jobbat grabbar!
En sån här dag är alla värda att nämnas. Rille har en förhållandevis lugn dag på kontoret och får egentligen bara visa sig på styva linan en gång.
Hela backlinjen är återigen stabil. Pablo har lyft spelet flera klasser i höst och gör återigen en strong insats på högerbacken. Danne B spelar lugnt och metodiskt i mittlåset och släpper ingen förbi sig. Mats gör som vanligt en gedigen insats och hinner nu även gå till anfall flera gånger. Micke Öhman är hur stadig som helst på vänsterbacken. Det märks att han har en hockeyskolning då han spelar med lyft blick och har läget klart för sig redan innan bollen kommer. Carlén och David på yttermittfältet springer sönder och samman Vänges kantspelare och skapar den ena farligheten efter den andra med sina inlägg. Adde och Limpan på det centrala mittfältet är kungar och vinner det som går att vinna. Stänger till hemåt och skapar mycket framåt. Mattias A får äntligen spela från start och gör en helt igenom stark match med sin kampvilja och dessutom hinner han skapa en hel del chanser både åt sig själv och åt medspelarna. Blir därmed belönad med ett mål och en målpassning. Macke gör också enorm nytta och skapar även han en hel del chanser – både åt sig själv och åt andra. Han vänder och vrider, lirkar, bökar och stökar och hittar fram med sina millimeterpassningar. Som motståndare blir man vansinnig av att ha en spelare som Macke mot sig för man får inte en chans att skapa ett eget spel utan det blir herr Broberg som bestämmer villkoren.
Matchbilden gjorde att Håkan och Tony inte fick så mycket matchtid men när de kom in svängde det ordentligt, Håkan hann ju med två målpass och Tony slog spiken i locket med sitt 4-2-mål.
Sådana här dagar är det grymt kul att vara med som lagledare. Spelarna har det garanterat roligt de också!

Div 5 lördag 8 september Kappelshamns IK-Vänge IK 4-2 (1-0)
Snäckersvallen kl 11.00 Publik 12 Domare Jakob Norström assisterande Niklas Wallin o Oskar Olsson
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Daniel Boman, VB Mikael Öhman – HMF Johan Carlén, MMF Andreas Nilsson, MMF Johan Lindberg, VMF David Söderberg – HF Mattias Andersson, VF Marcus Broberg – Avbytare: Håkan Sandström, Tony Lindström
Mål: 1-0 13 Mattias A (Andreas), 1-1 59, 1-2 80, 2-2 Johan C (Håkan) 85, 3-2 Johan L (Mattias A) 89, 4-2 Tony L (Håkan) 90