Konstgräs passar oss illa – pladask!

Sista hemmatchen i femman spelas på Rävhagens Konstgräs mot Fardhem/Garda en kulen torsdagkväll i elljus. Matchen kan sammanfattas med ett ord både vädermässigt och spelmässigt –pladask!
Det var en av dessa matcher där det bara inte funkar. Eller rättare sagt så är det egentligen en spelmässigt jämn drabbning men skillnaden är att KIK missar chanserna medan motståndarna gör mål. Många dessutom! Vi får smyga hemåt med svansen mellan benen och ruskiga 1-6 i förlustraden. Inte bra, inte roligt och inte inspirerande på något sätt. Saken blir inte bättre av att vi får spela i ett strilande höstregn där spelarna längtar hem till teve-soffan med sällskap av chips och dip.
Vad ska vi säga om spelet som sådant? Det är två olika spelmodeller. F/G med sitt bolltrillande och rakare spel med snabba omställningar mot vårt kampspel med mycket ”ge-och-ta”. F/G får några lättvindiga mål i början där vi stirrar på bollen och tappar bort motståndarna i röran framför målet. När det blir 1-4 på något som bör ha dömts bort för offside går luften helt enkelt ur oss. Det är sådant som händer i vissa matcher. Vi tänker inte kasta oss i Östersjön med en kvarnsten runt halsen för detta – utan det är bara att komma igen med nya friska tag och försöka göra en snygg avslutning i årets sista match istället.
Spelaromdömen? Sorry, inte den här gången! Det går inte att urskilja vem som gjorde vad i regnet.

Div 5 torsdag 4 oktober IF Kappelshamns IK-Fardhem/Garda 1-6 (0-2)
Rävhagen kl 19.00 Publik 15 Domare John Johansson
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mikael Tull, VB Daniel Weijmers – HMF Johan Carlén , MMF Patrik Westerlund , MMF Andreas Nilsson, VMF David Söderberg – HF Mats Pettersson ©, VF Adam Weijmers  – Avb Viktor Pettersson , Johan Lindberg, Jörgen Sköldpil
Målen Målen: 0-1 38, 0-2 44, 0-3 46, 1-3 Johan L (Pablo)62, 1-4 77, 1-5 83, 1-6 86