Oavgjort i serieepilogen!

Då stänger vi butiken för säsongen 2012 med bortamatchen mot Levide IF. Lagen delar broderligt på poängen och det räcker därmed för våra gossar att hålla Levide bakom sig i tabellen. Det för KIK:s del innebär en sjundeplats.
Matchen som sådan går i Kappelshamns favör. Vi har bollen längre stunder och sätter press mot motståndarmålet under längre spelsekvenser. Levide har också sina ”pressperioder” men de dör ut fortare. Därtill spelar bortalaget stabilt defensivt och släpper inte igenom några större farligheter. Hemmalagets skott kommer oftast från långt håll och smiter de igenom backlinjen står Jesper som säker utpost längst bak.
Typiskt nog får ändå Levide ta ledningen och på ett sätt som vi tyvärr har sett lite för ofta i år. Det är en av dessa häxpipor som far runt inne i straffområdet utan att vi får tag i bolleländet. I det här fallet landade bollen strax utanför straffområdet hos en motståndare som får kanonträff och vi ser bollen borra sig in i övre högra hörnet. Jesper är på bollen med fingertopparna men det räcker inte för att tippa bollen över eller utanför. Målet kom under en tiominutersperiod då Levide förde spelet. Men Kappelshamn kommer tillbaka och tar tag i spelet igen vilket ger utdelning strax före halvtidsvilan. Adde hittade fram med en genomskärare till Limpan som helt fri till vänster och strax innanför straffgränsen kan dra in kvitteringen via ribban.
Andra halvleken är den första lik. Levide försöker ställa om till kontringar men kommer sällan till skottläge. KIK äger mycket av bollinnehavet, vinner majoriteten av närkamperna, stressar hemmaspelarna till misstag och skapar på det hela taget avsevärt fler rena målchanser. Vi blir tveklöst berövade på en solklar straff när Patrik mejas ner bakifrån och det finns också en handsituation som kan diskuteras huruvida det skulle ha varit straff eller ej. Men som alltid är det domaren som dömer. Inget klander över domaren som i övrigt gör en fullt godkänd insats.
Det var inte de bästa förutsättningarna för fotboll denna dag med en vattensjuk plan där bollen knappt studsar. Kappelshamns grabbar lyckas bäst med att klafsa runt i sörjan och kampviljan är det definitivt inget fel på. Bra gjort boys!
En sån här dag kan alla få lite beröm. Jesper sköter sig alldeles utmärkt som ställföreträdare för Rille i målet. I backlinjen får vi se flera av Pablos numera patenterade passningsfinter där han fintar pass och får motståndaren att flaxa i spagat, medan han själv smiter förbi på ena sidan med bollen under full kontroll. Tull plockar hem allt i luften och sopar rent efter backen. Mats – Glidtacklartorpeden från Västerhejde – viker som vanligt inte ner sig en millimeter och hinner dessutom följa med upp i anfallen. Matte B får för ovanlighetens skull spela ytterback och det går galant. Kommer en motståndare någon enstaka gång förbi på hans kant blir de snart nerpressade till hörnflaggan och därifrån gör man inga mål.
Adde på defensiva centralmittfältet jobbar och sliter och gör livet i största allmänhet surt för motståndarna. Han är på som en slaghök och inte lämnar några ytor. Johan ”Kärnkraftverket” Lindberg på den offensiva centralrollen är ju överallt samtidigt. Bryter, spelar fram och går på avslut. Med sitt mål kom han upp i tio mål totalt och vinner därmed den interna skytteligan. Grattis! Kantspelarna Viktor och David har mycket spring i benen som vanligt. David går mera på djupet och kommer runt på sin kant med flera farliga inlägg. Viktor springer, stressar och vinner många bollar och hinner därmed också skapa chanser från sin kant.
Patrik i kedjan håller i bollen föredömligt när så erfordras, drar på sig bevakning och öppnar upp för medspelarna. Sen har han några fräsande skott som är värda ett bättre öde. Adam börjar på topp och sin vana trogen vinner han boll med sitt uppoffrande slit där han stressar motståndarna till misstag. Matte A och Tony kommer in i kedjan efter en halvtimme. Båda tar ansvar både offensivt och defensivt och ligger på och nöter ordentligt på Levides försvar som får slå undan i ren panik emellanåt. Båda är dessutom ytterst nära att bli matchvinnare, men där de berömda millimetrarna inte är på vår sida.
Då kan vi förpassa denna säsong till arkivet. Vi kan konstatera att tabellplaceringen kanske blev en missräkning. Ska man spekulera kan vi anta att vi hade hamnat bland topp fyra om vi startat säsongen efter vår invanda spelmodell. Det var först när vi återgick till gamla beprövade metoder som spelet började fungera igen. Det vet vi om när vi sparkar igång säsongen 2013!

Div 5 lördag 13 oktober Levide IF-Kappelshamns IK 1-1 (1-1)
Levide IP kl 15.00 Publik: 15 Domare Pelle Öström
MV Jesper Forsman – HB Pablo Valenzuela, MB Michael Tull, MB Mats Pettersson ©, VB Mattias Boman – HMF Viktor Pettersson, MMF Andreas Nilsson, MMF Johan Lindberg, VMF David Söderberg – HF Adam Weijmers, VF Patrik Westerlund – Avb Mattias Andersson, Tony Lindström
Målen 1-0 25, 1-1 Johan L (Andreas N) 40
Byten 30 MA in AW ut, TL in PW ut, 50 PW in VP ut, 60 AW in PV ut, 68 VP in DS ut, 75 PV in MB ut, 85 DS in TL ut