Fyra förluster i Jokkes Minne!

Trettondagens fotbollscup i Fårösund blev kanske inte helt oväntat en svår nöt att knäcka för våra fotbollsseniorer. Bra motstånd, många KIK-spelare hade förhinder att medverka och lite oflyt bidrog till att det blev tre uddamålsförluster med 0-1 och en större femetta i baken. Lustig nog presterade Kappelshamn sitt klart bästa spel under turneringen i den sistnämnda matchen mot Visby AIK – under matchens första tredjedel. KIK tog välförtjänt ledningen efter ett mönsteranfall där Limpan slog en perfekt passning till centralt nära mål stående Viktor som avslutade på ett snyggt sätt. Men sedan gick luften lite ur laget efter ett par billiga baklängesmål och så var den dagen förstörd. Klicka vidare till Gurras matchrapport.
Då är säsongen 2013 igång iochmed Jokkes Minne. Kappelshamns deltagande i denna cup brukar inte bli någon munter historia och traditionens makt är stor. Även detta år blev det respass direkt efter gruppspelet. Fyra matcher och fyra förluster. Ska man komma med någon bortförklaring kan man säga att motståndet var 15 år yngre och något rappare i benen. Vi hänger inte riktigt med i den här typen av spel med snabba förflyttningar och omställningar från försvar till anfall på nolltid. Det visade sig framförallt mot Visby AIK i den tredje matchen där vi blev ordentligt överkörda med 1-5 trots att vi tog ledningen med 1-0 och hade bud på flera mål innan det rasade som ett korthus. Det blev lite för många bjudmål där vi tappade bort oss i markeringar och lämnar Rille åt sitt eget öde i många situationer där motståndarna får komma fria med en och två spelare.
Slutsegrare av hela turneringen blev just Visby AIK som finalbesegrade Gutes förstalag med 4-1.
Inte så mycket att hänga läpp för. Det är utomhus det gäller vilket vi ska bevisa under våren.

Jokkes Minne lördag 6 januari 2013 Kustparkshallen, Fårösund
matchtid 1 x 12 min
KIK: s matcher
Dalhems IF 0-1