Knapp förlust i jämn match

Årets tredje träningsmatch och årets tredje förlust. Denna gång ”bara” med 0-1 mot Klintehamns IK.
Vad ska sägas om detta? Trots förlusten finns det mycket positivt att ta med sig. För första gången får vi igång ett anfallsspel som stundtals ser lovande ut. Det skapas chanser och det luktar mål vid flera tillfällen men det är det där ”lilla extra” som saknas.
Spelet ute på planen är jämt. Periodvis är det Klinte som äger spelet för att det sedan ska svänga över till vår fördel.
Klintehamn har snabba forwards vilket inbjuder till ett rakare spel på djupet, medan vi trixar oss fram med något fler pass. Vi får dock motståndarförsvaret att jobba brett då uppspelen varieras från vänster till höger och tvärtom vilket sliter isär Klintes försvarslinje. Vår egen backlinje spelar stabilt matchen igenom, mittfältet är konstruktivt och kedjan skapar chanser. Vi är åtminstone nära ett stolpskott.
Matchens enda mål tillkommer efter dryga halvtimmen på en frispark som Rille först fick göra en kanonräddning på, men där vi inte hinner med att sopa undan returen. Vårt gyllene tillfälle dyker upp i den 60 minuten. Först har Matte A en nick som räddas på mållinjen och i momentet efter tilldöms vi en straffspark. Äntligen skulle det väl bli mål… men nix! Närmare än så kommer vi inte. Men första målet lär inte dröja om vi kan plocka fram kampmoralen.
På spelarfronten ser vi en comeback av Uffe Norman. Takterna sitter i och det ser lovande ut framöver. Alex Siggelin, Morteza Azizi och Eric Darolf gör debut. Alla kan sova gott i natt för bra kämpande.
I en stabil backlinje med Pablo, Mats, Matte A och Håkan ska vi gärna lyfta en extra gång på hatten för Matte A som återbördats till mittbacken på gamla dagar och därifrån gör en  mycket stark insats med säkert huvudspel och lugna uppspel efter backen. Han är dessutom nära målskytt vid två tillfällen.
En ljusnande framtid är vår!

Träningsmatch lördag 23 mars Klintehamns IK-Kappelshamns IK 1-0(1-0)
Rävhagens Konstgräs kl 10.00 Publik 10 Domare Lars Bogren Assisterande Hugo Korsell och Anton Larsson
MV: Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Mattias Andersson, VB Håkan Sandström – HMF Eric Darolf, MMF Patrik Westerlund, MMF Ulf Norman, VMF Alex Siggelin – HF Gildo Turato, VF Tony Lindström – Avb Mardin Saraee, Morteza Azizi
Mål: 1-0 36
Byten: 43 MAz in AS ut, 46 MSa in GT ut, 70 GT in ED ut, 75 AS in PV ut, 88 PV in MAz ut