Vårtecken – första träningsmatchen!

Därmed var utomhussäsongen 2013 påbörjad med årets första träningsmatch. Kappelshamn mot Levide. Förra årets seriespel gav en vinst och en oavgjord i KIK:s fördel. Nu vägde det över och Levide kunde kamma hem en komfortabel 4-0-seger. Nu var ändå siffrorna lite missvisande för någon utklassning spelmässigt var det aldrig tal om. Ute på planen var det jämt skägg men vi bjöd tyvärr på tre lättvindiga baklängesmål och med detta handicapsystem till motståndarnas fördel vinner vi sällan några matcher. Trots resultatet var det ändå inte nattsvart.
Visserligen var det en del ringrost här och där men vi såg ändå mycket som var positivt även om det gnisslade i lagmaskineriet. Vi fick sällan ihop några längre sekvenser där vi lyckades vårda bollen och skapa några farligheter. Chanserna kom oftast lite slumpbetonat. En avgörande skillnad mellan lagen var att Levide hade ett fungerande djupledsspel som de kunde omsätta i två mål.
Nu var inte förutsättningarna de bästa då vi saknade många ordinarie spelare och fick skrapa ihop vad vi kunde. Det blev ändå tretton tappra som fick chansen att lufta sig. Vi fick också bekanta oss med tre debutanter – nämligen ungdomarna Jesper Ryftenius och Mardin Saraee och det italienske nytillskottet Gildo Turato. Gildo var dessutom en hårsmån från att bli årets första målskytt med ett lurigt långskott som målvakten fick tippa ut via ribban.
Ingen fara på taket! Vi blir bättre när vi blivit varma i kläderna.

Träningsmatch lördag 9 mars Kappelshamns IK-Levide IF 0-4(0-1)

Rävhagen kl 10.00 Publik 10 Domare Bengt Björnlund
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson©, VB Tony Lindström – HMF Jesper Ryftenius, MMF Patrik Westerlund, MMF Jörgen Sköldpil, VMF David Söderberg – HF Mattias Andersson, VF Gildo Turato – Avb Mardin Saraee, Thony Olsson
Målen: 0-1 7, 0-2 46, 0-3 57, 0-4 69
Byten: 25 MS in JR ut, 30 TO in MS ut, 46 JR in GT ut, 60 GT in MA ut, 69 MS in JR ut, 80 MA in JS ut, 82 JR in TO ut